За ВУЗФ

Новини

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста

 

 

 

 

 

 

 


 
Библиотеката на ВУЗФ вече с онлайн каталог
Библиотеката на ВУЗФ вече с онлайн каталог
15 Март 2017
Библиотеката на ВУЗФ вече разполага с онлайн каталог, достъпен през сайта на библиотеката на адрес: http://ecatalog.vuzf.bg/absw/abs.htm

Състои се от над 6 500 библиографски записа и разкрива в пълнота съдържанието на фонда на библиотеката от книги и периодични издания. Търсенето в каталога се осъществява  по автор, заглавие, година на издаване, издател, предметна рубрика, ISBN, ключови думи, УДК индекси, географски понятия и т. н.

Консултация за начини и техники на търсене в публичния онлайн каталог можете да получите от библиотекарите на ВУЗФ.
Можете да изпращате и заявки за библиографски справки по интересуващите ви теми на електронния адрес на библиотеката: library@vuzf.bg
 
ВУЗФ обявява ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
ВУЗФ обявява ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
15 Март 2017


ВУЗФ обявява "Ден на отворените врати" за всички ученици, родители и учители. Всеки, който желае, може да заповяда във ВУЗФ на адрес: гр. София, ж.к. Овча Купел, ул. "Гусла" 1 и да се докосне до качественото образование, приятната атмосфера и модерната база, които предлагаме. Събитието ще се проведе на 24 март 2017 г. Деня на отворените врати ще бъде разделен на две идентични сесии в различни часове с цел при интерес да бъде посетена тази в по-удобния за Вас час. 

Програмата на събитието ще включва презентация, разходка из сградата, личен разговор и пълно съдействие от страна на екипа на ВУЗФ и среща с мениджмънта на университета. Възможните часове на сесиите са с начало 10ч. и 15ч. 

Всеки, които иска да присъства може да регистрира присъствието си на http://iskam.vuzf.bg/

За допълнителна информация може да ни пишете на e-mail на marketing@vuzf.bg, или да ни се обади на тел: 0888 443 096, 0887 267 246 или 02 401 58 29

Очакваме ви!

 
10 дни до крайния срок за студентско есе на тема „България в Европейския съюз: десет години по-късно“
10 дни до крайния срок за студентско есе на тема „България в Европейския съюз: десет години по-късно“
14 Март 2017

Уважаеми студенти,

Остават десет дни до крайния срок за участие в КОНКУРСА ЗА СТУДЕНТСКО ЕСЕ на тема „България в Европейския съюз: десет години по-късно“, организиран от Институт за икономическа политика съвместно с Представителството на Европейската комисия в България. В конкурса могат да вземат участие български граждани, обучаващи се във висши учебни заведения в България или в чужбина на възраст до 29 години, като попълнят формата за кандидатстване до 22 март 2017 г. Голямата награда за победителите е посещение на европейските институции и участие в тематични срещи в Брюксел!

Повече информация за изискванията и методът за оценяване, както и формуляра за кандидатстване, може да намерите тук: https://form.jotformeu.com/70444037290350

 
\
\
14 Март 2017

"Университетите не са корпорации, но трябва да се управляват като такива" -  това коментира вицепрезидентът на ВУЗФ Детелина Смилкова в ефира на Investbook с Велко Каменов.
По думите ѝ намаляването на броя на студентите, които ще бъдат приемани държавна поръчка, до 60% от общия брой е стъпка в правилната посока, но е необходимо извършването на много по-сериозни структурни промени.
"Университетите позволиха да има празно място, за да могат да се появят стотиците тренинг компании и платформи", коментира още вицепрезидентът на ВУЗФ. "Това е огромно перо за финансов ресурс в западните университети", допълни тя. "В чужбина университетът е предпочитан партньор за бизнеса, докато в България това все още не се случва", отбеляза Смилкова.

Целият разговор може да проследите ТУК.

 
ВУЗФ планира организирането на публични защити на дипломни работи за студентите
ВУЗФ планира организирането на публични защити на дипломни работи за студентите
13 Март 2017


Уважаеми студенти,
 
В края на м. юли 2017 г., ВУЗФ ще организира за първи път публични защити на дипломни работи, в присъствието на изявени специалисти от бизнеса, потенциални работодатели на дипломиращите се магистри и журналисти. Събитието ще се проведе в конферентна зала извън висшето училище.
 
На публичните защити ще се явят отличени студенти, които ще бъдат избрани от специална комисия от преподаватели във ВУЗФ. Защитите ще протичат, като всеки дипломант представи работата си пред комисията и публиката, и отговаря на зададените му въпроси.
 
Подборът ще става по следния начин:

  • До 15 март- всички  магистри, желаещи да се явят на публична защита подават молба за избор на научен ръководител и тема на дипломна работа.
  • До 31 март - предавате кратко резюме на дипломната работа в обем до 1 стандартна страница.
  • До 15 април - комисия решава кои от кандидатите са одобрени за публична защита.
     
    Публичната защита ще бъде уникално събитие, на което ще имате възможност да се изявите пред потенциални работодатели и бизнес партньори.
 
предишна страница страница1от 148следващ
Разработка от Калипърс