За ВУЗФ

Новини

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста

 

 

 

 
ВУЗФ и Investor.bg обявяват конкурс за две пълни стипендии в магистърска програма „Финанси“
ВУЗФ и Investor.bg обявяват конкурс за две пълни стипендии в магистърска програма „Финанси“
22 Юни 2018

Водещата медия за икономически новини Investor.bg обявява конкурс за студенти, които искат да се специализират и реализират в много интересна, но сложна материя – финансите и капиталовите пазари.

Конкурсът „Академия за финансови анализатори“ на Investor.bg стартира на 2 юли и ще даде възможност на двама студенти да се обучават безплатно в магистърската програма “Финанси” на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), като паралелно с това ще могат да прилагат знанията си на практика в единствената бизнес телевизия у нас – Bloomberg TV Bulgaria.

По време на следването си те ще се запознаят отблизо с изготвянето на финансови анализи и новини и ще имат достъп до огромния обем от любопитни данни за финансовите и капиталови пазари в световен мащаб, работейки на терминалите на Bloomberg.

След успешното дипломиране от магистратурата по „Финанси“ във ВУЗФ и проведения стаж двамата студенти ще получат и предложение за работа във водещите икономически медии от Investor Media Group – Investor.bg или Bloomberg TV Bulgariа

Кандидатите трябва да изпратят анализ на финансова тема (до 2 страници) до 2 август на e-mail info@investor.bg.

Темите, между които могат да избират, са:

1. Какъв ще бъде ефектът  върху българската икономика от евентуална търговска война в световен мащаб?

2. Какви биха били позитивите и негативите от влизането на България в Еврозоната?

3. Кои са основните фактори, които влияят върху движението на капиталовите пазари през 2018 година?

Жури в състав Бойчо Попов - главен редактор на Investor.bg, Таня Кръстева - главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria и доц. Юлия Добрева от ВУЗФ, ще оценят анализите и ще изберат петимата финалисти. Те ще бъдат обявени на 9 август и ще бъдат поканени на финално събеседване с главните редактори, което ще определи и кои ще бъдат двамата победители.

В конкурса “Академия за финансови анализатори“ могат да участват:

-     Студенти в 4 курс от всички специалности и университети в страната и чужбина с общ успех за преходните два семестъра над 4.50
-     Дипломирани бакалаври от всички специалности и университети в страната и чужбина, с общ успех от дипломата над 4.50
-     Задължително условие е кандидатите да владеят отлично английски език.

Анализите ще бъдат оценявани по следните критерии:

-     Добро познаване на актуалната финансова и икономическа реалност
-     Правопис
-     Логическа последователност при поднасяне на информацията

Общите условия за участие в кампанията „Академия за финансови анализатори“ може да откриете ТУК.

 
Шестима студенти получиха стажове, стипендии и парични награди от националния конкурс „Млад Одитор“
Шестима студенти получиха стажове, стипендии и парични награди от националния конкурс „Млад Одитор“
22 Юни 2018

Шестима студенти получиха стажове и награди от седмото издание на националния конкурс „Млад Одитор“, който се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), заедно с Одиторски дружества „Ейч Ел Би България“ и „Захаринова Нексия “. Целта му е популяризира одиторската професия сред младите хора в България, както и да подчертае ролята на одита в бизнес средите и обществото като цяло.

Първото място в конкурса спечели Кирил Лучков от Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ – Свищов. Той получи парична награда в размер 2000 лв. и възможност за едномесечен стаж в одиторските компании „Ейч Ел Би България” и „Захаринова NEXIA”. Вторият победител в „Млад Одитор“ е Ана Първанова от Икономически университет – Варна, a третото място спечели Алексей Сингур от същия университет. Те също получиха парични награди и възможност за едномесечни стажове в одиторските компании.

На церемонията бяха присъдени и 3 поощрителни награди за участниците с най-оригинални идеи при решаване на казуса. Годишна стипендия в размер на 25% от таксата за обучение в магистърска степен по програмите на ВУЗФ, с преподаване на български език, получи Адриан Калчев от Икономически университет – Варна. Наградата му бе връчена лично от ректора и основател на ВУЗФ доц.д-р Григорий Вазов.
Втората пооощрителна награда се присъди на Петра Фотева от Университет за национално и световно стопанство от Цветан Цветков – председател на Сметната палата. Тя получи възможност за едномесечен стаж в Сметна палата на Република България. Христина Сургучева от Икономическия университет спечели възможност за стаж в Изпълнителна Агенция Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове. Тя бе връчена от Теодора Чавдарова – главен секретар на изпълнителната агенция.

Церемонията беше уважена и от много други представители на държавни институции, публичния финансов сектор, търговски, одиторски и застрахователни дружества у нас. Сред специалните гости бяха Менда Стоянова - председател на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, Диана Йорданова и Ралица Агайн Гури -зам.председатели на КФН, Цветан Цветков - председател на Сметната палата, Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП, Огнян Симеонов - председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, подуправителят на НОИ Весела Караиванова и други.

В седмото издание на “Млад одитор” се включиха студенти от над 11 университета в страната. Имаше и чуждестранно участие на представители от университетите в Глазгоу и Италия. До втория етап, решаването на тест, бяха допуснати 52 участници, а към трети етап - решаването на казус, достигнаха всички с над 60% верни отговора на теста.
На тазгодишната церемония беше обявено и официалното присъединяване на одиторско дружество „Захаринова и партньори“ към мрежата на Nexia International - водеща глобална мрежа от независими счетоводни и консултантски фирми, която е в топ 10 на глобалните одиторски компании и работи в повече от 115 държави по света. Мрежата има 667 офиса, повече от 30,000 служители, над 245 партньора в световен мащаб. 

 Снимки от церемонията може да намерите ТУК

 
Събитието Innovation Lab иска да създаде българската “Улица Сезам“ с Маргаритка
Събитието Innovation Lab иска да създаде българската “Улица Сезам“ с Маргаритка
18 Юни 2018

Експерти, публика и социалните предприемачи от Маргаритка ще генерират идеи за иновации в бизнес модела, за да създадат заедно българската „Улица Сезам“.
Събитието ще се състои на 20 юни, сряда от 18:30 часа в ателието на The Business Institute (гр. София, ул. Жолио Кюри 23А).  Регистрацията е безплатна, но задължителна на сайта: https://innolabmargaritka.eventbrite.com

“Маргаритка” имат визия да създадат платформа от качествени обучителни видеа на български за деца до 6 години. Нея наричаме българската “Улица “Сезам” – американската програма, поради която нашите деца знаят песента за “ABC” преди българската азбука. Начален капитал за това е тяхната награда като финалист в “Промяната” – състезание за социални предприемачи. Като хората от бинеса, обаче, и те, и ние знаем, че това за устойчивост не стига.

Всички заедно ще работим по казуса -  Яна Липованска (експерт “Бизнес развитие” в медиите) – съосновател на “Маргаритка”, експерти - възпитаници на Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси, както и публиката. Ще обменяме опит и идеи и генерираме решения за една смислена кауза.

Събитието се организира в рамките на Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси на The Business Institute и ВУЗФ. От 2011 година даваме нов тласък на развитието на експерти, мениджъри и предприемачи в професионален и личен план. Разберете повече на: http://mief.vuzf.bg/bg/mief-2018/

 
ВУЗФ търси да назначи ЕКСПЕРТ СИСТЕМНА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПРОГРАМИРАНЕ и ЕКСПЕРТ АРХИТЕКТУРА, АНАЛИЗ, ПРОГРАМИРАНЕ
ВУЗФ търси да назначи ЕКСПЕРТ СИСТЕМНА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПРОГРАМИРАНЕ и ЕКСПЕРТ АРХИТЕКТУРА, АНАЛИЗ, ПРОГРАМИРАНЕ
18 Юни 2018

Описание: Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е партньор на фирма „НС 1“ ООД в изпълнението на  проект BG16RFOP002-1.005-0073-C01/01.06.2018 г. „Разработване на иновативен софтуерен продукт от „НС 1“ ООД“. В тази връзка ВУЗФ търси да назначи двама експерти на 8-часов работен ден при петдневна работна седмица.

Месторабота: гр. София

Как да кандидатствате: Изпратете актуална автобиография чрез сайта, по e-mail:  mkamenov@vuzf.bg или на адрес: гр. София, ул. Гусла 1 в срок до 25.06.2018 г. Одобрените по документи кандидати ще бъдат информирани и поканени на интервю.

ВАЖНО: За доказване на образование, квалификация и професионален опит ще се изисква представяне на диплома за завършено образование, трудова книжка/ трудови договори/ референции от работодатели или други релевантни документи.

Изисквания към кандидатите:

ЕКСПЕРТ „Системна администрация, програмиране 2“

Образование: Средно
Квалификация: системен администратор на Linux сървъри
Професионален опит: минимум 3 години в сферата на информационните и комуникационни технологии
Срок на заетост по проекта: 23 месеца

Функции (отговорности и задължения):

• експертът ще работи по изпълнението на Дейност 1 и Дейност 2, като ще има следните отговорности и задължения:

Дейност 1: Извършване на изследвания, изпитвания, измервания, необходими за разработването на продуктова иновация – експертът ще изпълнява задачи по:
1.1 Изследвания, изпитвания и измервания за установяване на:
Задача 1.1.1. Методи и възможности за автоматично конфигуриране (по типове сървъри)
Задача 1.1.2. Вариантен анализ на технология - поне 3
Задача 1.1.3. Приложим компютърен език - варианти поне 3
1.2. Анализ на информацията:
Задача 1.2.1. Дефиниране на технологията от разгледаните алтернативи
Задача 1.2.2. Разработване на абстрактен модел по избраната технология
Задача 1.2.4. Програмиране на избраните решения
1.3. Изследвания, изпитвания и измервания, свързани с разработката на приложен модел на софтуерния продукт:
Задача 1.3.1. Програмиране на архитектурата
Задача 1.3.2. Основни функционалности
Задача 1.3.3. Специфициране и приемане на графичен интерфейс
Задача 1.3.4. Тест на изготвената архитектура
Дейност 2: Създаване и тестване на прототип, свързан с разработването на продуктова иновация:
Задача 2.1.1. Създаване на бета версия - програмиране
Задача 2.1.2. Тест на бета версията
Задача 2.1.3. Вътрешно приемане (FAT-factory acceptance tests)
2.2. Тестване на софтуера в оперативна среда:
Задача 2.2.1. Отстраняване на несъответствията (списък с подобрения) - програмиране
Задача 2.2.2. Тест на подобрена бета версия
Задача 2.2.3. Създаване на версия за работа в оперативна среда - програмиране
Задача 2.2.4. Демонстрация в оперативна среда; Финално приемане (UAT-users acceptance tests)

ЕКСПЕРТ "Архитектура, анализ, програмиране 2"

Образование: Висше
Квалификация: създаване/ разработване и поддържане на уеб сайтове
Професионален опит: минимум 3 години в сферата информационните и комуникационни технологии
Срок на заетост по проекта: 7 месеца

Функции (отговорности и задължения)

• експертът ще работи по изпълнението на Дейност 1, като ще има следните отговорности и задължения:

Дейност 1: Извършване на изследвания, изпитвания, измервания, необходими за разработването на
продуктова иновация – експертът ще изпълнява задачи по:
1.1 Изследвания, изпитвания и измервания за установяване на:
Задача 1.1.1. Методи и възможности за автоматично конфигуриране (по типове сървъри)
Задача 1.1.3. Приложим компютърен език - варианти поне 3
1.2. Анализ на информацията:
Задача 1.2.1. Дефиниране на технологията от разгледаните алтернативи
Задача 1.2.2. Разработване на абстрактен модел по избраната технология

Предоставените лични данни ще бъдат обработени съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679, като ще бъдат предоставени и на трето лице – УО на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ – Министерство на икономиката.

 
ВУЗФ организира Лятна бизнес академия за ученици
ВУЗФ организира Лятна бизнес академия за ученици
12 Юни 2018

За четвърта поредна година Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира  своята Лятна бизнес академия за ученици от Х до ХІІ клас. Участието в академията е безплатно и всеки може да доведе свои приятели.
Едноседмичното обучение стартира на 25-ти и ще продължи до 29 юни т. г. През тези дни участниците ще имат възможност да се запознаят с многообразни и интересни теми и казуси в различни сфери от бизнеса. Лектори от ВУЗФ и успешни представители на бизнес практиката ще споделят с аудиторията свои ценни идеи и важни моменти от професионалния си опит. Интересът към академията е много силен и в момента продължава записването на ученици от цялата страна.
Амбицията на тазгодишните занимания е да се насочат учениците към бъдещия им избор на образование и професия – поради това дните на академията ще бъдат тематично разпределени: маркетинг, финанси, бизнес коуч, кариерна ориентация, бизнес психология. ВУЗФ се стреми да даде възможност на учениците да се ориентират навреме и да открият своите силни страни.
Освен лекционната част, участниците в Лятната академия ще се срещнат и с млади и амбициозни мениджъри и предприемачи, които са създали успешен бизнес в България. Идеята, че добра професионална кариера и бизнес може да се изгради само в чужбина – ще бъде подложена на критично изпитание…
Младите "академици" ще имат възможността да участват в различни уъркшопи, да се включат в игрови занимания, както и да преживеят много забавни моменти.
Всеки, които желае, може да се регистрира на:  marketing@vuzf.bg

 
предишна страница страница1от 175следващ
Разработка от Калипърс