За ВУЗФ

Новини

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста

 

 

 

 
Откриване на учебната 2017/2018 година във ВУЗФ
Откриване на учебната 2017/2018 година във ВУЗФ
18 Септември 2017

Уважаеми студенти, преподаватели, колеги,

Ръководството на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ви кани на официалната церемония по откриване на учебната 2017/2018 година, която ще се проведе на 02.10.2017 г. от 11.00 ч. в зала 501 в сградата на ВУЗФ на ул. Гусла № 1, ет. 5.
Молим всички бакалаври да бъдат в залата 15 минути по-рано.

Очакваме ви!

 
ВУЗФ открива учебната година с шест нови магистърски програми
ВУЗФ открива учебната година с шест нови магистърски програми
05 Септември 2017

Нови шест нови магистърски програми в областта на иновациите, киберсигурността, лидерското поведение и предприемачеството открива Висшето училище по застраховaне и финанси (ВУЗФ) през настоящата учебна година. Студентите могат да кандидатстват за специалностите, в които практическото прилагане на знанията е силно застъпено, до 15 октомври. Приемът в бакалавърските степени ще продължи до 25 септемви, като тази година университетът откри още две специалности за кандидат-студентите - "Бизнес икономика, предприемачество и иновации" и "Бизнес информационни системи  и комуникации".
Новите магистърски програми във ВУЗФ, които са отворени за прием, са: „Бизнес трансформация: киберсигурност и защита на лични данни“, “Продажби, бизнес финанси и комуникация“, „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“, „Управление на човешките ресурси и лидерско поведение“, „Мениджмънт на собствен бизнес и лични финанси“, „Иновационен диалог - бизнес, публични политики и социални иновации“.
Повечето от специалностите нямат аналог в академичната сфера у нас. Такава е програмата „Продажби, бизнес финанси и комуникация“. Освен отлична теоретична подготовка, студентите ще имат възможност да работят по реални казуси и проекти отблизо заедно с преподавателите си и топ мениджъри от различни компании.
Всички, които имат собствен бизнес, фрийлансърите или тези, които имат предприемаческа идея, вече могат да получат конкретни съвети, експертни познания и възможност да разработят идеята си чрез магистърската програма във ВУЗФ „Мениджмънт на собствен бизнес и лични финанси“. В нея са включени редица стратегически и ролеви игри, като важна част от обучението са и брейнстормингите, по време на които студентите генерират идеи и решения.
Магистърската програма по „Управление на човешките ресурси и лидерско поведение“, която ВУЗФ открива, е застъпена в академичната практика на редица световни университети. Студентите в нея ще бъдат подготвяни за високи позиции на топ мениджъри и съвременни лидери, които да притежават умения за ръководство и управление на държавни и частни институции. В нея ще бъде сериозно застъпено изграждането на т.нар. soft skills (“меки умения“), които са водещи при провеждането на преговори на високо ниво.
От тази година ВУЗФ ще обучава студенти и по иновации.  „Иновационен диалог - бизнес, публични политики и социални иновации“  е първата магистърска програма в България, в която ще се изучава пълният цикъл на иновационния процес, методите, стратегиите и принципите в бизнес организации и неправителствения и публичния сектор. Целта й е да подготви специалисти в областта на публично-частните иновационни партньорства и да срещне хора и екипи, които да работят по редица проекти за социална промяна. Повече информация за програмите може да откриете на уебсайта на университета.
ВУЗФ е първото частно висше училище в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта и маркетинга в България. То залага на иновативни и практически методи на преподаване, на „учене чрез правене“ и решаване на съществуващи социални и бизнес каузи. Преподавателите, с които работят студентите, са специалисти с богат професионален опит и постижения в сферите си. По този начин учащите могат да се докоснат и да работят върху реални казуси, както и да създадат полезни професионални партньорства още докато са в университета и да започнат работа от студентската скамейка. Анкетно проучване показа, че 94% от студентите на ВУЗФ, работят по специалността си, като 30% от тях заемат ръководни и мениджърски позиции в големи компании у нас.

 
ВУЗФ организира за учениците лятно училище с игри за кариерно ориентиране
ВУЗФ организира за учениците лятно училище с игри за кариерно ориентиране
18 Август 2017

Висшето училище по застраховане и финанси организира лятно училище, с което чрез състезателни игри да помогне на гимназистите да изберат професионалната сфера, към която да се ориентират. То започва на 22 август и ще продължи до 24 август включително, а входът е безплатен за всички, които искат да участват. Желаещите могат да се запишат на http://iskam.vuzf.bg/

В рамките на тези три дни участниците ще бъдат изправени пред различни логически главоблъсканици и забавни игри. Те ще имат възможност и да създадат продукт и цялостна негова визия и да го представят по интригуващ начин, проверявайки уменията си като маркетолози и търговци. През последния ден от лятното предизвикателство ще се проведе и тест за кариерно ориентиране. Всеки участник ще получи характеристика с най-силните му страни, уменията, които да развива, подходящата специалност, която да следва в университета и професията, в която би бил най-успешен. Екипът ще им предложи игра за създаване на личен кариерен профил - "Моят Елемент", която ще им даде отговор на въпросите:
- кои са моите таланти?
- как мога да ги реализирам?
- кои са силните ми страни?
- как да развивам силните си страни?
- кой тип работа е най- подходяща за мен?
- и сега на къде?

„Ние съветваме студентите си да се насочват към професии, които биха практикували с удоволствие. Често обаче те трябва да се запознаят с дадена професия по-отблизо, за да могат да преценят дали тя е подходяща за тях и да не останат разочаровани на по-късен етап. Затова с това лятно училище даваме възможност на гимназистите и кандидат-студентите да проверят уменията и талантите си, преди да вземат окончателно решение коя специалност да следват в университета. За професионалната реализация на всеки млад човек е важно професията му да бъде съобразена с качествата и характера му“, обясни вицепрезидентът на ВУЗФ Детелина Смилкова.

 
Вицепрезидентът на ВУЗФ в предаването Investbook на Bloomberg TV: Чуждестранните студенти – златна мина, неглижирана от държавата
Вицепрезидентът на ВУЗФ в предаването Investbook на Bloomberg TV: Чуждестранните студенти – златна мина, неглижирана от държавата
10 Август 2017

"В университетите в България има много свободни места. Един от резервите са международните студенти. Те имат голям интерес към България, но няма държавна политика в тази сфера. Регулациите и стандартите за международни студенти са от времето на социализма, като почти нищо не се е променило." Това заяви в интервю пред бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова вицепрезидентът на ВУЗФ Детелина Смилкова.

Разговорът бе излъчен в предаването Investbook с водещ Димитър Вучев. Цялото интервю може да видите ТУК.

 
Първа публична защита на магистърски тези във ВУЗФ
Първа публична защита на магистърски тези във ВУЗФ
21 Юли 2017

На 25 юли 2017 г. ще се проведе публична защита на магистърски тези, разработени от студенти на Висшето училище по застраховане и финанси. Събитието ще стартира в 10 часа в сградата на ВУЗФ, зала 501. На публичната защита ще присъстват изявени личности от различни сфери на бизнеса и бъдещи работодатели. Общо седем студенти ще се явят на публична защита, като техните разработки са високооценени, а обхванатите теми добре подбрани и актуални за времето.

Публично защитили своите магистърски теми са следните студенти на ВУЗФ:

* Павлина Атанасова Тасева- специалност "Бизнес анализ и ERP решения"
* Стефан Калинов Стоянов- специалност "Финанси"
* Деница Минкова Минчева- специалност "Финанси"
* Гичка Христова Арнаудова- специалност "Финансов мениджмънт и маркетинг"
* Владислава Цветанова Цолова- специалност "Управление на човешки ресурси и лидерско поведение"
* Стела Николова Косева- специалност "Управление на човешки ресурси и лидерско поведение"
* Стефка Танчева- специалност "Управление на човешки ресурси и лидерско поведение"

Скоро очаквайте снимки от събитието

 
предишна страница страница1от 157следващ
Разработка от Калипърс