За ВУЗФ

Новини

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста

 

 

 
Презентация на Европейската асоциация на Еразмус координаторите
Презентация на Европейската асоциация на Еразмус координаторите
17 Октомври 2017
На 23 октомври от 11.30 ч. в сградата на ВУЗФ ще се състои презентация на мрежовото подпомагане от страна на Европейската асоциация на Еразмус координаторите (EAEC), във връзка с възможностите за финансиране по европейски програми.

Ще бъде разяснена дейността на EAEC за създаване на консорциуми и подпомагане на български висши училища и организации при подготовката на проектни предложения.

Лектор ще бъде проф. д-р Грегори Макридис, президент на EAEC, президент на Европейската асоциация за кариерно развитие, президент на Математическата асоциация на Югоизточна  Европа и директор на Prognosis. Подробности за предстоящата презентация може да видите ТУК
 
Ректорът на ВУЗФ, доц. Григорий Вазов, пред в-к \
Ректорът на ВУЗФ, доц. Григорий Вазов, пред в-к \
12 Октомври 2017
Доц. Григорий Вазов в разговор за връзката между университетите и бизнеса, реформите в образованието, както и за предстоящия тритомник, посветен на Вазовия род, чийто потомък е самият той.
Целият материал може да видите ТУК.
 
\
\
12 Октомври 2017

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) откри процедура за номинации в  XI-то издание на Националния приз „Студент на годината".
Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 20 ноември 2017 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в град София през месец декември.
Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година, по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.
Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред  обществеността, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.
Студентите и докторантите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в науката, културата, спорта и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. В конкурса може да участва всеки студент или докторант, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.
Жури, в състав от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо 12 награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, като награда за Най-добър чуждестранен студент в България, Докторант на годината 2017 и Студент на годината 2017.
Студент на годината в Република България за 2017г. Журито ще определи победителя “Студент на годината” сред дванадесетте най-добри претендента от първа сфера на класификатора. След избора на “Студент на годината”, следващият по постижения заема неговото място в съответното направление.
Докторант на годината в Република България за 2017г. Журито ще определи победителя “Докторант на годината” след класиране на всички постъпили кандидатури.
Чуждестранен студент на годината в Република България за 2017г. Журито ще определи победителя след класиране на всички постъпили кандидатури. Наградата се присъжда за високи постижения в областта на научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на студента.
Награда за принос в развитието на националните студентски политики, изграждащи имиджа на НПСС. Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България ще определи наградените в съответната сфера.

Повече информация може да получите на сайта на инициативата: www.studentnagodinata.eu.

 
Президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов за начините, по които ВУЗФ изгражда така необходимата връзка образование - бизнес
Президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов за начините, по които ВУЗФ изгражда така необходимата връзка образование - бизнес
05 Октомври 2017

"Опитваме се да работим в тесен контакт с бизнеса, особено в областта на застраховането, банковото дело, одита. Опитваме се да получаваме от бизнеса необходимите изисквания в специалностите, в които има нужда да бъдат обучени кадри".

Това коментира в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов. Разговорът, повод за който бе откриването на новата учебна година в университета, бе излъчен в рамките на предаването „В развитие“. Целият материал може да видите на http://www.bloombergtv.bg/v-razvitie/2017-10-02/nachinite-po-koito-vuzf-izgrazhda-taka-neobhodimata-vrazka-obrazovanie-biznes

 
Апостол Апостолов, президент на ВУЗФ, пред Economic.bg: \
Апостол Апостолов, президент на ВУЗФ, пред Economic.bg: \
05 Октомври 2017
"Целта на новите акционери е дадат своя дял към развитието на българската младеж", каза новият президент на ВУЗФ Апостол Апостолов в интервю за Economic.bg. Достъп до финансова информация и финансови знания до повече хора чрез взаимодействие между висшето училище и  медийната група, която управлява най-силните бизнес канали, обещава г-н Апостолов.  

Какво още каза той за нивото на образование, създаването на успешни кадри и бъдещото развитие на ВУЗФ може да видите в цялото интервю ТУК.
 
предишна страница страница1от 159следващ
Разработка от Калипърс