За ВУЗФ

Новини

увеличи размера на текстаувеличи размера на текставърни размер на текста по подразбираненамали размера на текстанамали размера на текста

 

 

 
ВУЗФ бе съорганизатор в тринадесетата международна научна конференция на младите учени \
ВУЗФ бе съорганизатор в тринадесетата международна научна конференция на младите учени \
20 Ноември 2017

На 17 ноември 2017 г. се състоя Тринадесетата годишна международна научна конференция на младите учени на тема „ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ В ГЛОБАЛНИЯ СВЯТ”.  Висшето училище по застраховане и финанси  бе сърганизатор на форума както и водещи национални и чуждестранни университети: Alma Mater Studiorum Universita di Bologna-Sede di Rimini – Италия;- University of Split, Faculty of Economics – Република Хърватска; Полтавский Университет экономики и Торговли – Украйна; Луцкий Национальны Технический Университет – Украйна; Lodz University of Technology – Полша; University of Rijeka, Faculty of Economics – Репулбика Хърватска.

На конференцията бяха представени над 80 доклада, анализи и проучвания в четири тематични направления в областта на финансовата и счетоводната политика, изследователската и развойната дейност, връзката „наука - бизнес“, иновации, мениджмънт, маркетинг и др. Младите учени – студенти и  докторанти, участваха в тематичните секции, както и в дискусиите по актуални икономически теми, съвместно със свои преподаватели и с представители на бизнеса.

Събитието за пореден път показа високата квалификация и професионализъм на младите колеги от академичната общност. Тазгодишният форум успя да създаде един изключително полезен диалог между многобройните представители на различни университетски академичните среди.

Снимки от конференцията може да видите ТУК.

 
Как да инвестирате умно и успешно: INVESTOR FINANCE FORUM - най-големия в региона форум за инвестиции и финанси
Как да инвестирате умно и успешно: INVESTOR FINANCE FORUM - най-големия в региона форум за инвестиции и финанси
15 Ноември 2017
На 1 декември в Интер Експо Център ще се проведе шестото издание на най-големия в региона форум за инвестиции и финанси - INVESTOR FINANCE FORUM. За поредна година конференцията ще събере на едно място български и чуждестранни професионалисти от сферата на финансовите, капиталовите и валутните пазари.

Investor Finance Forum се организира от портала за бизнес и финансова информация Investor.BG и поставя акцент върху важните глобални новини и тенденции, финансови инструменти и конкретни практични съвети в сферата на инвестициите и финансите.
На конференцията ще чуете от избрани и уважавани експерти как се развива глобалната икономика и кои са секторите, които са перспективни за инвестиции.

За втора година ще бъде представена класация на най-успешните българските фондове. Опитни инвеститори ще дискутират как да инвестирате умно в криптовалути и топ европейски трейдъри ще споделят с Вас как да търгувате професионално. Своята стратегия ще сподели и шампионът от FxDay Madrid 2017 - Тарек Елмархри.
Единственият по рода си регионален форум за инвестиции и финанси Investor Finance Forum ще отговори на въпроса, който вълнува всички – кои инвестиции са изгодни в днешната световна икономическа среда.

В рамките на форума ще се проведат събитието Investor Day, както и единственото по рода си изложение на платформи за валутна търговия и финансови инструменти Investor Finance Expo.

Регистрирайте се за участие на financeforum.investor.bg. Студенти до 26 години имат право на 50% отстъпка от таксата за участие. Повече за това може да научите тук или да се свържете с нас на е-mail: events@Investor.bg и телефон: (+359 2) 812 9 831.
 
Отличиха ВУЗФ в класацията „Новатори в образованието“ 2017
Отличиха ВУЗФ в класацията „Новатори в образованието“ 2017
10 Ноември 2017

На 8-ми ноември в литературен клуб „Перото“ в НДК се състоя официална церемония, на която бяха обявени победителите от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ 2017, в която участваха над 50 проекта в сферата на образованието. Организатор на класацията тази година е ERP Academy. 

Участниците в класацията бяха разделени в пет категории: "Деца", "Училища", "Университети", "Обучения" и "Благотворителност", които бяха оценявани от жури. ВУЗФ спечели призово място в категория "Университети" за новаторски методи в преподаването, а освен това за иновативност в същата категория журито награди една от магистърските програми на университета - „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“. 

Повече за класацията можете да разберете на сайта "Новатори в образованието", а снимки от церемонията по награждаването можете да видите във фейсбук страницата на събитието ТУК.

 

 
ВУЗФ организира втора национална среща на преподавателите и специалистите по международна икономика
ВУЗФ организира втора национална среща на преподавателите и специалистите по международна икономика
10 Ноември 2017

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира втора национална среща на преподавателите и специалистите по международна икономика от висшите училища в страната.

Кръглата маса на тема “Идва ли времето на нов протекционизъм” ще се проведе на 21 ноември 2017 г. (вторник), от 10.30 ч. в сградата на ВУЗФ на адрес: гр. София, ул. “Гусла” № 1.

Целите на кръглата маса са:
• да се анализират новите протекционистични тенденции в САЩ и света;
• да се представят техните инструменти;
• да се оцени тяхната реалистичност и перспективите на процеса на либерализация на световната търговия;
• да се дискутират възможните въздействия на протекционистичните тенденции в света върху българската външна търговия и да се представят варианти на адекватни политики.

Предвижда се дискусиите да се състоят в две сесии:
• Сесия 1: Либерализъм и протекционизъм – вечният двубой.
• Сесия 2: Новите протекционистични тенденции в световната търговия и предизвикателствата пред външнотърговската политика на България.

Участието на представителите както на академичните среди, така и на бизнеса и на вземащите политически решения, ще даде възможност за идентифициране на основните предизвикателства пред външната търговия и начините за стимулиране на икономически растеж, основан на износа.

Материалите от кръглата маса ще бъдат публикувани в специално издание на ВУЗФ.

Програмата на събитието може да видите ТУК. Входът е свободен за всички заинтересовани страни.

За повече информация:
доц. д-р Виржиния Желязкова, зам.- ректор по учебната дейност и качеството, ВУЗФ, тел. 02 40 15 822, е-mail: vzhelyazkova@vuzf.bg и доц. д-р Даниела Бобева, e-mail: d.bobeva@iki.bas.bg.

 
\
\
07 Ноември 2017
Отново се говори за разследване на криминалната приватизация и за отпадане на давността при корупционни сделки. Възможно ли е това да се случи и ако да - до какво би довело?

Вижте коментарите на доц. д-р Григорий Вазов за в-к "Стандарт" в целия материал ТУК.
 
предишна страница страница1от 161следващ
Разработка от Калипърс