Новини

Новини
top 3
1 12 23

ВУЗФ в Топ 3 на българските университети в направление “Икономика” за 2023 г.

Новата Рейтингова система на висшите училища в България показва, че завършилите ВУЗФ са сред най-високоплатените икономически специалисти в страната.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) се изкачва до 3-то място сред най-добрите университети в България в направление "Икономика" според най-новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в страната за 2023 г. В тази престижна класация, ВУЗФ заема трета позиция и по отношение на облагаемия доход на своите завършили специалисти, като достига 3 301 лв., с което се нарежда след Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Американския университет в Благоевград.

Рейтинговата система включва различни показатели, като приложение на придобитото висше образование и реализация по призвание, по което ВУЗФ се нарежда на трето място.

Същевременно, университетът се отличава с минимален процент на безработица сред своите дипломанти, и като първи избор на висше училище, позиционирайки се в топ три в направление "Икономика". Сред останалите показатели, при които ВУЗФ държи високи позиции са удовлетвореност от избора на студентите, удовлетвореност от учебния процес и престиж сред работодателите.

ВУЗФ е водещ университет в предлагането на съвременно и актуално образование, отговарящо на нуждите на бизнеса и пазара на труда. Университетът регулярно обновява своите програми, включвайки нови и модерни дисциплини, което допринася за подготовката на високо ценени икономически специалисти. Във фокуса на ВУЗФ е активната международна дейност и разработването на съвместни програми с чуждестранни университети, предлагащи на студентите възможности за двойни дипломи. Пример за това е сътрудничеството с реномирания Coburg University of applied sciences and arts, Германия.

В допълнение към своите международни инициативи, Висшето училище по застраховане и финанси обяви старта на своята най-нова магистърска програма с преподаване на английски език "International Banking and Finance", която ще бъде ръководена от проф. д-р Ричард А. Вернер, един от най-авторитетните икономисти в света, завършил LSE и Оксфорд, университетски професор по банково дело и икономика в Университета в Оксфорд и Университета в Уинчестър, а отскоро и редовен професор във ВУЗФ.