Новини

Новини
ВУЗФ обучава над 150 учители от цялата страна по националната програма на МОН “Квалификация“ 2017
27 9 17

ВУЗФ обучава над 150 учители от цялата страна по националната програма на МОН “Квалификация“ 2017

Обучения по иновативни практики и мотивационни образователни техники ще проведе Висшето училище по застраховане и финанси на над 150 учители от цялата страна в периода 19 септември - 6 октомври. Те ще се проведат като част от програмата „Квалификации 2017“ на Министерството на образованието и науката.  Тази година партньор на програмата стана и ВУЗФ, който се доказа като иновативен университет с учебна програма, адаптирана според бизнес обстановката в страната.
Общо 155 учители от десетки градове ще се включат в двете обучения, като първото от тях  на тема "Управление на иновациите" вече приключи. Лектори от ВУЗФ акцентираха и представиха на преподавателите нови образователни технологии, техники и методи на преподаване и оценяване, както и последните тенденции за развитието на иновациите във всяко направление. 
На 25-ти започна и второто обучение за учители, директори и заместник-директори насочено към  формиране на умения за работа в екип и повишаване на мотивацията сред децата в училище. В него ще участват общо 90 преподаватели. Всички учители, които преминат обученията, ще получат удостоверения, които ще им присъдят по 1 квалификационен кредит.
Работата на ВУЗФ няма да приключи с тези обучения. Те планират да продължат работата с тези училища, която ще бъде насочена не само към директорите, учителите, но и към техните ученици.
Връзката между средното и висшето образование е сигурна гаранция за развитието на обучението в по-добра посока. Поради тази причина висшето училище създаде клуб „Образование и бизнес ръка за ръка“. Всяко едно училище може да се възползва от привилегиите, които могат да му дадат членството в този клуб. Повече информация може да намерите на: http://teachers.vuzf.bg