Новини

Новини
Тържествено бе открита 15-тата учебна година във ВУЗФ
3 10 16

Тържествено бе открита 15-тата учебна година във ВУЗФ

На 3 октомври 2016 г. във Висшето училище по застраховане и финанси се състоя церемония по откриването на 15-тата учебна година.
На тържеството присъстваха членовете на ръководството на ВУЗФ – ректорът доц. д-р Григорий Вазов, вицепрезидентът г-жа Детелина Смилкова, заместник-ректорите проф. дпн Сава Гроздев, доц. д-р Виржиния Желязкова, доц. д-р  Евгени Евгениев и доц. д-р Яким Китанов, декан на ВУЗФ. Освен първокурсници и студенти от горните курсове, на откриването присъстваха също и родители, преподаватели и официални гости, сред които проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в Р БЪлгария и ректор на МГУ Св. Иван Рилски, проф. Татяна Сергеева от Академията за социално управление в Москва и проф. д-р Грегорис Макридис, гост-професор във ВУЗФ.

В обръщенията си към присъстващите президентът, както и вицепрезидентът на висшето училище, пожелаха успех и изтъкнаха предимствата на ВУЗФ - изключителен преподавателски състав, програми, съобразени с реалните изисквания на бизнеса, гарантирана професионална реализация още в процеса на придобиване на образованието. Акцент се постави на новата точкова система за дисциплината на студентите във ВУЗФ, която се въвежда от тази учебна година, и с която висшето училище се превръща в първата образователна институция у нас, която ще съблюдава и прилага реално подобни мерки.

На церемонията се състоя и удостояване с почетни звания "заслужил професор на ВУЗФ", "почетен професор на ВУЗФ" и "гост-професор на ВУЗФ" на преподаватели с особени заслуги за създаването и развитието на ВУЗФ. Удостоени бяха проф. Михаил Динев със званието "заслужил професор", проф. Методи Христов със званието "заслужил професор" и проф. Румяна Нейкова със званието "почетен професор." В края на церемонията, по традиция доц. д-р Григорий Вазов удари университетската камбанa, с което официално обяви учебната 2016-2017 година за открита. Веднага след това се състоя и лекцията на проф. Грегорис Макридис, новият гост-професор във ВУЗФ, председател на Европейската асоциация на ERASMUS коодинаторите, председател на Европейската асоциация за кариерно развитие и изпълнителен директор на Европейския офис на Кипър в Брюксел.Темата на лекцията беше "Ключови елементи в писането на успешни проектни предложения и управление на проекти, финансирани от ЕС".


Снимки от откриването може да видите ТУК