Новини

Новини
Ректорът на ВУЗФ, доц. д-р Григорий Вазов, беше удостоен със званието “Почетен гражданин на Община Сопот”
7 9 16

Ректорът на ВУЗФ, доц. д-р Григорий Вазов, беше удостоен със званието “Почетен гражданин на Община Сопот”

На 5 септември 2016 г. в град Сопот на тържествена церемония доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ, беше удостоен със званието “Почетен гражданин на Община Сопот”. Церемонията беше част от проявите по случай 13-ата годишнина от обявяването на Сопот за самостоятелна община и празника на града.

Председателят на Общинския съвет, Марияна Кацарова, връчи на доц. Вазов почетна лента, свидетелство и символичен ключ на общината. Деян Дойнов, кмет на община Сопот, подари на доц. Вазов портрет на ген. Владимир Вазов и картина от възрожденския Сопот на художника Христо Цолев, бивш кмет на града.

"За мен е изключителна чест", заяви доц. Вазов. Видимо много развълнуван, той припомни заслугите на целия Вазов род за България и призова жителите на Сопот да пазят и събират историята на града си и да работят на просперитета на Сопот. "Това е и моя кауза", заяви доц. Вазов.

Доц. Вазов е внук на д-р Кирил Вазов, брат на Иван Вазов, а като общественик е тясно свързан с родния град на бележитите си предци и достоен техен последовател.

Видео от церемонията по награждаването може да видите ТУК Снимки от церемонията: ТУК