Новини

Новини
За пета поредна година ВУЗФ е партньор на потребителската класация "Любими марки"
7 5 13

За пета поредна година ВУЗФ е партньор на потребителската класация "Любими марки"

От днес всеки потребител може да посочи своята любима марка в класацията “ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. От 7 до 14 май на интернет адрес www.mylovemarks.eu ще протече първият етап, по време на който потребителите собственоръчно ще изписват (номинират) предпочитаната от тях марка в предварително селектирани 27 категории. Гласуването се извършва след предварителна регистрация. Участниците номинират или гласуват, като потвърждават избора си през линк, изпратен автоматично на електронната им поща, посочена за контакт. Непотвърдените гласове не се отчитат!

Класацията се провежда в три етапа. В подбраните 27 категории всеки участник има възможност да определи коя е неговата любима марка. Критерият, по който ще се излъчат марките в отделните категории, ще бъде броят на подадените гласове. Първият етап стартира днес и ще продължи до 14 май. Този етап цели да отсее Топ 6 на най-предпочитаните брандове в различните отрасли. В следващия кръг продължават онези 6 марки в категория, събрали най-много потребителски гласове. За разлика от други класации, "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.

Втори етап ще се проведе в периода 27 май – 2 юни, като в този период потребителите гласуват за една от 6-те продължили марки в различните категории. Целта на този етап е да покаже кои 3 марки в отрасъл ще продължат в трети последен кръг на класацията.

Трети етап стартира на 10 юни и ще продължи до 18 юни включително. На този етап потребителите ще определят марка №1 във всяка категория. Награждаването на най-предпочитаните у нас брандове ще се извърши на специално организирана церемония.

Подбраните категории са: ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, НИСКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, ЗАХАРНИ И ШОКОЛАДОВИ ИЗДЕЛИЯ, ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
ПАРФЮМИ, КОЗМЕТИКА, ОБЛЕКЛА, САЙТОВЕ И УЕБ ПОРТАЛИ, ЧЕРНА ТЕХНИКА, БЯЛА ТЕХНИКА, СПОРТНИ СТОКИ, СМАРТФОНИ И ТЕЛЕФОНИ, АВТОМОБИЛИ, МОТОЦИКЛЕТИ, IT, ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ, ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ, ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ, РАДИО, ТЕЛЕВИЗИЯ, ИНТЕРИОР И ОБЗАВЕЖДАНЕ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ и ЗАСТРАХОВАТЕЛИ.

Тази година за първи път потребителите ще имат възможност да номинират своите любими марки в категорията ВИНО, ВИНАРСКА ИЗБА. Също така, за да подкрепим и българските марки и да им докажем колко е важно да общуват активно със своите фенове, въведохме две нови категории:
 БЪЛГАРСКА МАРКА - тук влиза всеки български бранд, създаден и представен на територията на България;
 ДЕБЮТ НА БЪЛГАРСКА МАРКА, като в тази категория потребителите могат да посочват само български брандове, стартирали своята дейност у нас преди не повече от 3 години.

Все повече хора по света повишават своите очаквания относно представянето и ефективността от страна на конкретен продукт или услуга. И в повечето случаи ние го получаваме – картофките са винаги свежи, чиниите блестят. Любимите марки превъзхождат самите брандове. Те ни доставят по-голямо удоволствие от очакването за по-висока ефективност на бранда. Любимите марки седят на върха на най-високите нива на уважение. Те достигат до сърцата ни толкова добре, колкото и до ума ни, създавайки интимна, емоционална връзка, без която просто не можем да живеем. Любимите ни марки са приятели, не само сделки. Вие не си купувате просто любима марка, а я прегръщате страстно. Именно това е нещото, което никога не бихте позволили да си отиде. Казано просто, любимите ни марки ни вдъхновяват.

Партньори на инициативата тази година отново са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Сердика Център София. Медийни партньори на класацията "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" 2013 г. са радио Витоша, сп. BUSINESS LADY, Mail.BG, Radar.BG, BLife.BG, BNews.BG, Хайлайф, информационна агенция Cross.bg, b2bnews.bg, Biolife.bg, медийна компания Xenium, Bulevard.bg, Kulinaria.bg и BGreklama.bg.

Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие над 20 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.


----------------------------------------------------------
За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева, +359 886 849 452, ilieva@bgbusiness.com