Новини

Новини

ВУЗФ магистри представиха становища в президентската инициатива

Президентът на Република България - Росен Плевнелиев стартира нова инициатива за насърчаване участието на младите хора в процеса на вземане на решения. Всяка година абсолвентите с най-добри резултати от висшите училища, между които и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), ще бъдат канени от президентската институция за участие в “младежките съвети” към държавния глава при новата инициатива на президента „Младежка визия за развитие на България”.
          На 5 декември трима абсолвенти на ВУЗФ участваха в началото на инициативата. Това бяха магистрите – Емилия Шехтова и Диана Ковачева от катедра „Финанси” и Мирослав Спасов от „Счетоводство и контрол”. Участниците от ВУЗФ бяха подготвили становища по актуални теми на икономиката и социалната политика и имаха възможността да ги представят на отделни панели, ръководени от секретарите на президента, отговарящи за съответната дейност. Накрая бяха поздравени и наградени със сертификати. Втората част от събитието се проведе в сградата на Президентството, където магистрите имаха възможността да се съберат с колегите си от цялата страна в Гербова зала и да поговорят и изпият чаша вино лично с президента на републиката.
          В първото издание на инициативата взеха участие държавният глава и всички секретари към Президентството, както и млади хора от 35 висши училища в цялата страна. Събитието се проведе в Софийския университет, а всяка година ще гостува в различно висше училище. Становищата ще бъдат публикувани на сайта на Президентството, а следващата среща ще се бъде декември 2013 година за новите ВУЗФ абсолвенти.
Видео от събитието може да видите тук.