Новини

Новини
Наградиха победителите в Десетия юбилеен конкурс „Млад икономист 2014 г.”
12 6 14

Наградиха победителите в Десетия юбилеен конкурс „Млад икономист 2014 г.”

На 11 юни т.г. в Националния дом на науката и техниката – София се състоя церемонията по награждаването на победителите в Десетия юбилеен конкурс „Млад икономист 2014 г.”, чийто надслов бе „Гласът на младите за силна икономика”.  Конкурсът се организира от Съюза на икономистите в България и е насочен към ученици, студенти и докторанти в български и европейски университети, и млади предприемачи до 35-годишна възраст. Участниците трябваше да разработят есе на тема „Зелената икономика – възможности и предизвикателства”.
ВУЗФ беше отличено с почетна грамота за заслуги и принос в развитието и утвърждаването на конкурса и във връзка с Деня на икономиста – 11 юни. Наградата прие главният секретар на висшето училище – доц. д-р Георги Николов, който отправи специални поздравления към организаторите и  връчи приза за първо място на Ренета Василева от Икономически университет – Варна.
От името на ръководството на ВУЗФ доц. Николов обяви, че всички ученици, участвали с есета в конкурса, ще бъдат приети във висшето училище без кандидатстудентски изпит за учебната 2014/2015 година.
Ралица Велинова от ВУЗФ бе отличена с третата специална награда.

Повече информация за наградените участници в конкурса можете да видите ТУК.