Новини

Новини
Наградите "Застраховател и осигурително дружество на годината 2013" излъчиха най-добрите компании в сектора
20 5 14

Наградите "Застраховател и осигурително дружество на годината 2013" излъчиха най-добрите компании в сектора

На официална церемония на 19 май т.г., за шеста поредна година Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО) връчиха традиционните годишни награди „Застраховател на годината. Осигурително дружество на годината” за 2013 г. На награждаването сред официалните лица бяха и зам.-министърът на труда и социалната политика Светлана Дянкова, зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн и управителят на НОИ Бисер Петков.
Специален поздравителен адрес бе прочетен и от името на министър-председателя Пламен Орешарски.
За четвърта поредна година Дружество „ДЗИ – Общо застраховане“ бе отличено като най-доброто в категорията "Застраховател на годината в общото застраховане”. Призът бе връчен от зам.-председателя на Комисията за финансов надзор и ръководител на управление "Застрахователен надзор” Ралица Агайн. От името на компанията наградата получи изпълнителният директор на ДЗИ Коста Чолаков. Той подчерта, че заслугата за тази награда е на целия колектив, и особено на търговската и брокерска мрежа на дружеството.
"Алианц България Живот” стана (за шеста поредна година) призьор в категорията "Застраховател на годината в животозастраховането”. Наградата бе връчена от председателя на УС на Асоциацията на българските застрахователи Данчо Данчев. От името на компанията Пламен Ялъмов благодари за отличието, като изтъкна ролята и на всички посредници на организацията, допринесли за добрите резултати.
С отличието "Най-динамично развиващо се застрахователно дружество” бе удостоено "Евроинс”. Румяна Бетова, управител на дружеството, прие наградата, която бе връчена от доц. д-р  Григорий  Вазов, ректор на ВУЗФ.
Наградите на БАДДПО в 3 категории бяха връчени от зам.-министъра на труда и социалната политика Светлана Дянкова:
- Като „Пенсионноосигурително дружество на годината в областта на допълнителното задължително пенсионно осигуряване“ бе отличена ПОК „Доверие“ АД.
- Призът „Пенсионноосигурително дружество на годината в областта на допълнителното доброволно пенсионно осигуряване“ бе присъден на ПОД „Алианц България“ АД.
- Наградата „Пенсионноосигурително дружество на годината за най-динамично развитие“ получи ПОК „Съгласие“ АД.

Носител на отличието на Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ – „За цялостен принос в развитието на българското застраховане“ – стана Георги Георгиев, изпълнителен директор на „Уника Живот“.
С наградата „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване“ бе удостоен гл. ас. д-р Григор Димитров, ВУЗФ
Носител на специалната награда на фондацията „За особен принос в развитието на посредничеството в застраховането“ стана Костадин Пеев, председател на Асоциацията на застрахователните брокери в България.
Специалната награда „За дългогодишно участие и безспорен принос в българското застраховане“ бе връчена на Любомир Найденов.
Наградата „За особено голям принос и заслуги в развитието и медийното представяне на българското застраховане“ бе присъдена на Петър Андасаров, директор на вестник „Застраховател прес“.
Носителите на специални награди на Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ получиха официални плакети, почетни дипломи и значки.

Снимки от церемонията можете да видите ТУК.