Новини

Новини
Studenti top 3
14 4 22

Завършилите ВУЗФ студенти са в топ 3 на най-високоплатените икономически специалисти у нас

По данни на образователното министерство възпитаниците на бизнес университета получават едни от най-високите месечни възнаграждания

През последите години Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) отбеляза сериозен подем както по отношение на развитието на академичната си програма, така и от гледна точка на разширяване и модернизиране на материалната си база. Всички тези обновления безспорно правят бизнес университетa един от най-реномираните частни бизнес висши училища в България, а доказателство за това е и последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН.

По данни на образователното министерство дипломантите на ВУЗФ са едни от най-високоплатените университетски възпитаници у нас със средна брутна месечна заплата от 2015 лв. Това посочва и тазгодишната класация на Forbes за българските университети с икономически специалности. Тя поставя студентите на ВУЗФ в топ 3 на най-високоплатените икономически специалисти след завършване на университета.

Именно високият процент на професионална реализация по специалността сред дипломантите на бизнес университета е и едно от основните му конкурентни предимства. ВУЗФ предлага на студентите си актуална и съвременна академична програма с водещи и доказани преподаватели от бизнеса, както и достъп до много стажове и практики в едни от най-големите компании в България. Благодарение на тези фактори, бизнес университетът продължава да поддържа един от най-високите проценти на професионална реализация сред възпитаниците си.

По-голямата част от дипломантите на ВУЗФ започват професионалната си кариера още докато са студенти. За това помага и сериозният нетуъркинг, до който студентите имат достъп по време на следването. Бизнес университетът разполага и с широка партньорска мрежа от университети, с които работи в цяла Европа. Преди броени дни ВУЗФ сключи меморандуми за сътрудничество и с частните университет FON University, University American College Skopje и South-East European University от Северна Македония, като продължава усилията си за непрекъснато разширяване на международното партньорство с университети и партньори в региона.

В същото време ВУЗФ организира и много открити лекции, конференции и уебинари с едни от най-големите български и чуждестранни имена във финансовия и икономическия сектор. Тази година те са и особено специални, защото ВУЗФ отбелязва своята голяма 20-та годишнина и по този повод празнува, като организира поредица от експертни публични гост-лекции и конференции. Достъпът до тях ще бъде безплатен, а за подробности следете уебсайта и социалните мрежи на ВУЗФ.