Новини

Новини
Rado Vazov
3 9 21

Зам.-ректорът на ВУЗФ: 120% е шансът завършил при нас студент да си намери работа

През новата академична година Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще посрещне своите настоящи и бъдещи студенти с иновативни и обновени програми. Какво ново ще предложи на своите студенти университетът?

"Първата програма, която е магистърска и с изцяло нов дизайн, е финансов мениджмънт на социалните и здравните системи. В тази програма ние ще дадем малко по-различен поглед върху този бранш, тъй като досегашните програми са засягали предимно здравните и осигурителни системи, без да се дава сериозен финансов поглед върху управлението на паричните потоци. Именно там се крие разковничето", обясни заместник-ректорът по европейски проекти и продължаващо обучение във ВУЗФ доц. Радостин Вазов в студиото на "България сутрин".

Приемът за новата академична година се осъществява изцяло онлайн - само по документи, а към момента доц. Вазов отчита 10-процентов ръст над миналогодишния прием.

"80% от кандидат-студентите се възползват от нашите индивидуални консултации, тъй като това е свързано с правене и избор на специалност, особено когато говорим за бакалавър. Когато ние проведем един разговор с кандидат-студента, ние усещаме с какво иска да се занимава основно и към какво точно иска да се насочи", посочи зам.-ректорът на ВУЗФ пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ВУЗФ е напълно подготвено да посрещне новата академична година в условията на пандемия, като дори са оборудвани зали за онлайн обучение, които да направят учебната среда по-удобна и по-ефективна. Доц. Вазов разкри и какъв е шансът завършил студент на ВУЗФ да си намери работа:

"Ще прозвучи нескромно, но 120%. Казвам го не заради друго, а тъй като в момента ние имаме свободни позиции, запазени от компании при нас, които не можем да запълним докрай, тъй като нямаме чак толкова много студенти", завърши той.

Гледайте целия разговор във видеото ТУК.