Новини

Новини
Прием
30 3 22

ВУЗФ стартира приема си за кандидат-студенти

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), коeто според Рейтинговата система на висшите училища на МОН е един от най-добрите университети за следване на икономически и финансови специалности в България, стартира официално приема си за кандидат-студенти и магистри за новата академична 2022/2023 година. До 30 април ще продължи предварителният прием на кандидат-студенти и магистри, а крайният срок за редовния прием във ВУЗФ е 20 септември.

Актуалността на предлаганите специалности, международно признатата диплома и висококвалифицираният преподавателски състав подреждат ВУЗФ сред най-добрите висши училища в България и го правят най-предпочитаният бизнес университет и за 2021 година с над 90 % професионално реализирани студенти по специалността. И през 2021 г. завършилите студенти във ВУЗФ се подреждат сред най-добре платените специалисти в направление "Икономика" - със среден облагаем доход от 2627 лв. по данни на НОИ за 2021 г.

От тази година висшето училище предвижда много допълнения към учебния процес за студентите. Бакалавърските програми на висшето училище са изцяло обновени и кандидатите ще бъдат обучавани в нови и иновативни дисциплини. За първа година към програмата на бакалаврите ще бъде добавена иновативната дисциплина "Финансови технологии". Основната цел е студентите да придобият необходимите знания за това как работи дигиталният финансов пазар, кои са неговите участници, институции, инструменти и регулации, както и как да го използват в бъдеще.

За приема в университета кандидат-студентите ще могат сами да изберат между един от три метода на кандидатстване - като подготвят есе на икономическа тема, като преминат през кандидатстудентско интервю или чрез препоръка от учител или директор от училището, което завършват. Повече подробности ще откриете на уебсайта на ВУЗФ. Приемът за магистри се запазва по документи.

При заплащането на семестриалните такси всеки кандидат-студент и магистър може да се възползва и от опцията за придобиване на студентски кредит или от възможността за разсрочено плащане, без оскъпяване на таксата.

Всеки, който желае да получи повече информация за университета и да избере най-подходящата за него специалност и форма на обучение, може да си запази час за среща във ВУЗФ или онлайн консултация на: https://vuzf.bg/konsultatsii

На 13 април ВУЗФ ще проведе и Ден на отворените врати за всички кандидат-студенти, които желаят да го посетят. От 15 часа ще има представяне на ВУЗФ и всичко ново около стартирането на новата академична година, където бъдещите студенти ще получат отговори и на всичките си въпроси.

Всички магистърски и бакалвърски програми може да ги видите ТУК

За Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ):

ВУЗФ е едно от най-активните висши училища у нас. Универститетът притежава международно призната диплома. През март 2021 г. ВУЗФ получи акредитация от АCCA, (The Association of Chartered Certified Accountants), Великобритания, за своите бакалавърски и магистърски счетоводни специалности. Завършилите тези програми имат право да придобиват ACCA qualification.

Тази година бизнес университетът отбелязва своята голяма 20-та годишнина и по този повод празнува, като организира поредица от експертни публични гост-лекции и конференции. Достъпът до тях ще бъде безплатен. За подробности за тях следете уебсайта и социалните мрежи на ВУЗФ.