Новини

Новини
ВУЗФ продължава приема на студенти само с оценки от матури
23 9 20

ВУЗФ създаде Защитен план за осигуряване на здравословна среда на студенти си

Безопасността и опазването на здравето на нашите студенти, преподаватели и служители са от първостепенно значение в ВУЗФ. В ситуацията на COVID-19, ВУЗФ би искало да осигури най-адекватните мерки за защитена и здравословна среда, позволяваща пълното възобновяване на учебния процес, при спазване на строги противоепидемични мерки и контрол.

Целта на настоящия Защитен план е постигане на пълно, но контролирано възобновяване на присъствените лекции в условията на разпространението на COVID-19, като се спазват основни принципи. Затова е необходимо всички участници в учебният процес да бъдат максимално подготвени за процеса на адаптиране в новата обстановка, да носят отговорност за ограничаване на заразяването, за опазване на своето здраве, на своите близки и на околните.

Защитният план на ВУЗФ е изготвен в съответствие с изискванията на Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката, както и въведените към момента противоепидемични мерки. ВУЗФ си запазва правото да го актуализира и допълва своевременно при необходимост и в зависимост от текущата епидемиологична ситуация и изисквания на българското законодателство.

Целият документ може да бъде прочетен ТУК