Новини

Новини
Levon
16 6 20

ВУЗФ с нова онлайн публична лекция – този път с лектор Левон Хампарцумян

Как кризата с COVID-19 ще повлияe върху присъединяването на България към валутно-курсовия механизъм ERM II и еврозоната, е темата на новата онлайн дискусия

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира нова онлайн публична лекция по една от най-актуалните и горещи теми в момента - как ще повлияе кризата с COVID-19 върху присъединяването на България към валутно-курсовия механизъм ERM II и еврозоната. Лектор ще бъде известният банкер и председател на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян.

Онлайн дискусията ще се проведе на 26 юни, от 11 часа, в платформата meet. Местата за уебинара са ограничени. Всеки който иска да се присъедини, може да го направи, като заяви предварително желанието си до 25 юни на marketing@vuzf.bg.

След направена регистрация, всеки участник ще получи персонален линк за достъп до събитието.

Организирането на онлайн публичната лекция идва само няколко дни, след като излезе новият доклад на Европейската комисия за конвергенцията за 2020 с оценка за напредъка на България по пътя на присъединяване към ERM II и еврозоната. В него се посочва, че страната ни е сред държавите с 12-месечен среден темп на инфлация над референтната стойност от 1,8%, което е положителен признак, но заради пандемията от COVID-19 е несигурно да се прогнозира как ще продължи да се изменя този показател. Какво означава това за България и присъединяването към ERM II и еврозоната, кои са другите важни аспекти от доклада на ЕК - на тези и още въпроси ще отговори Левон Хампарцумян в дискусия с други водещи икономисти, финансисти и преподаватели от ВУЗФ, на онлайн лекцията на 26 юни. По време на нея всеки участник ще има възможност да се включи в дискусията и да зададе своите въпроси.

Модератор на уебинара ще бъде ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, по чиято покана и инициатива се организира събитието точно в този момент.

Провеждането на безплатните професионални онлайн дискусии е част от дългосрочната мисия на ВУЗФ да работи в полза на обществеността и да подпомогне развитието на икономиката. Тази мисия университетът изпълнява като ежегодно обучава стотици студенти, предоставяйки им ценно ноу-хау и възможности за практика, за да се изградят като новите бизнес лидери в страната. Всяка година бизнес университетът организира десетки професионални конференции, дискусии и събития, на които предоставя трибуна за създаване на решения.

Като част от мисията си да бъде полезна за бизнеса и икономиката на страната, Лабораторията за научно-приложни изследвания към университета VUZF Lab започна да провежда и специални корпоративни обучения за компаниите в широк спектър от теми и области. Научният екип на VUZF Lab разработи и пакет от антикризисни мерки, с които да помогне на държавата да се справи с настоящата икономическа криза, част от които вече са приети.