Новини

Новини
конференция
20 5 24

ВУЗФ отличи най-добрите студенти в четвъртата национална студентска и докторантска конференция

На 17 май 2024 г. във ВУЗФ се проведе четвъртата национална студентска и докторантска конференция на тема: "Изкуственият интелект и трансформацията на икономиката", която Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира.

Конференцията се проведе при голям интерес и към нея се включиха студенти и докторанти от най-големите висши училища в България. Събитието се проведе в хибриден формат и беше открито от зам.-ректора по научноизследователска дейност на ВУЗФ доц. д-р Джеймс Йоловски. Студентите и докторантите бяха оценявани на база изготвените от тях доклади, както и уменията им да презентират и представят своята позиция и виждания за предизвикателствата, проблемите и възможностите, които произтичат от навлизането на изкуствения интелект (ИИ) в бизнес процесите и икономиката.

Под формата на дискусия те имаха възможност да предложат своите идеи и решения за минимизиране на възможните рискове, породени от навлизането на ИИ.

Специално жури от ВУЗФ в състав доц. д-р Джеймс Йоловски, доц. д-р Христина Атанасова и доц. д-р Радостина Димитрова, която бе и модератор на събитието, отличиха най-добрите студенти в конференцията.

Голямата награда, под формата на стипендия в размер на 50% от таксата за обучение в магистърските програми на ВУЗФ, спечели Жак Семизов, студент, четвърти курс в бакалавърска степен в Икономически университет - Варна, който представи доклад на тема "Изкуственият интелект и бъдещето на счетоводството и одита". Второ място и стипендия в размер на 40% от таксата за обучение в магистърските програми на ВУЗФ спечели Ивайло Баръмов, студент, четвърти курс във ВУЗФ, който представи доклад на тема "Изкуственият интелект в развитието на фондовите борси". Трето място и 30% от таксата за обучение отиде при Виктория Владова, студент четвърти курс във ВУЗФ с доклад на тема: "Как изкуственият интелект ще подобри процеса на подбор в бъдеще?".

Всички участници с доклади в конференцията получават 20% отстъпка от таксата за обучение в магистърските програми във ВУЗФ. Докладите от конференцията ще бъдат рецензирани и издадени в електронен сборник от издателството на ВУЗФ "Св. Григорий Богослов". Всички участници ще получат сертификати, подписани от ректора на ВУЗФ, проф. д.ю.н. Борис Велчев.