Новини

Новини
Ученическа конференция
14 3 22

ВУЗФ отличи 3-ма ученици във Втората национална ученическа конференция

На 11 март 2022 г. се проведе Втората национална ученическа конференция, която Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира на тема "Лидерството днес".

Конференцията е част от поредицата специални събития, с които ВУЗФ отбелязва своята 20-та годишнина през тази година.

Във форума се включиха ученици от 11 и 12 клас от средните училища в страната. Те имаха възможност да изложат своята позиция относно необходимостта от силни лидери днес, които да се справят в тези динамични времена.

С интересни доклади и атрактивни презентации се включиха участници от градовете София, Пловдив, Стара Загора, Сопот, Враца и Якоруда. Участниците трябваше да разработят доклад в обем между 8 и 10 страници, който да презентират по време на форума.

Конференцията беше открита от зам.-ректора на ВУЗФ проф. д-р Юлия Добрева.

Участниците бяха оценявани на база изготвените от тях доклади, както и уменията им да презентират и представят позицията си на самата конференция.

Специална комисия от ВУЗФ в състав доц. д-р Радостин Вазов, ас. д-р Виктория Гацова, Мирена Шилева и Юлияна Георгиева, която бе и модератор на събитието, отличиха най-добрите участници в конференцията.

Голямата награда от 20% стипендия за целия период на обучение в бакалавърските програми на ВУЗФ спечели Юлияна Иванова, ученичка в 11 клас от 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес, гр. София.

Останалите двама отличени от комисията бяха Антония Георгиева, 12 клас в ПГ "Генерал Владимир Заимов", гр. Сопот и Александър Георгиев, 12 клас в ЧПГ "Банкер", гр София. Те спечелиха стипендии в размер от 10% за целия период на обучение в бакалавърските програми на ВУЗФ.

Отличените ученици получиха специални грамоти, а всички участници - специални сертификати, подписани от ректора на ВУЗФ проф. д.юн.н Борис Велчев, за участие във Втората национална ученическа конференция.

След прецизна селекция, най-добрите доклади от конференцията ще бъдат издадени в електронен сборник от издателството на ВУЗФ "Св. Григорий Богослов".

Видеозапис от форума можете да видите тук, а обявяването на победителите тук.