Новини

Новини
dsfs
30 9 21

ВУЗФ открива 20-тата си академична година на 1 октомври

Със стилна церемония и много тържествено настроение на 1 октомври Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще открие 20-тата си академична година. Официалната церемония ще бъде присъствена за всички първокурсници и ще започне от 11:00 часа в аулата на университета, където ще бъде посрещнат новият випуск и ще бъдат наградени победителите в най-големите конкурси, които ВУЗФ организира през изминалите месеци.

Сред тях ще бъде и награждаването на победителите в националния конкурс "Млад застраховател", организиран от ВУЗФ с институционалната подкрепа на Асоциацията на българските застрахователи и в партньорство с водещите застрахователни компании ЗАД "Армеец" АД и "Дженерали Застраховане" АД.

Церемонията ще бъде излъчвана на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.

Новата академична година е особено специална за ВУЗФ, защото висшето училище отбелязва своята 20-та годишнина. По този повод бизнес университетът е подготвил много наситена научноизследователска програма през цялата следваща учебна година и благодарение на научно-приложната си лаборатория VUZF Lab предстои да проведе серия от експертни кръгли маси, конференции и специални събития, които ще концентрират в себе си коментари, прогнози и изследвания по най-важните икономически и финансови теми от най-големите умове у нас.

Бизнес университетът е подготвил и редица изненади за студентите си, включително и нови специалности в портфолиото си. От новата академична година стартира изключително актуалната магистърска програма "Финансов мениджмънт на социалните и здравни системи". В същото време всички студенти във ВУЗФ, независимо от специалността си, ще имат възможност и да изучават лични финанси, финансови технологии, кръгова икономика и др. модерни дисциплини. ВУЗФ е сред малкото университети в България, които предлагат обучение по тези нови дисциплини. Обучението във финтех направлението ще се реализира съвместно с Българската финтех асоциация.

От новата учебна година ВУЗФ ще предложи на своите студенти и богато съдържание от видео лекции, до които те ще имат достъп в платформата за електронно обучение Moodle. Стремежът на университета е непрекъснато да повишава качеството на обучението и клиентската удовлетвореност на своите студенти чрез внедряване на модерни, иновативни и високо технологични форми и методи на преподаване и предоставяне на електронни административни услуги.

От учебната 2021/2022 учебна година две счетоводни специалности - бакалавърска "Счетоводство, одит и финанси" и магистърска "Счетоводство, одит и корпоративен анализ", получиха международна акредитация от ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants, Великобритания). Тя дава правото на завършилите програмите да придобиват ACCA квалификация, която се изисква от много международни фирми за висши мениджърски длъжности - изпълнителен директор, финансов директор, контрольор, главен счетоводител, финансов анализатор, одит мениджър в международни одиторски компании, вътрешен одитор и други.