Новини

Новини
Калфин
28 2 22

ВУЗФ организира уебинар с Ивайло Калфин за новите технологии и бъдещето на труда

Уебинарът е част от поредицата специални събития, с които Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) отбелязва своята 20-та годишнина 

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира уебинар с Ивайло Калфин, изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд (Еврофонд), който ще се проведе на 23 март 2022 г. от 15.00 ч. в платформата Google Meet.

Темата на лекцията е "Технологиите и бъдещето на труда - най-новите анализи на Еврофонд".

Събитието се организира по покана на ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев.

Пандемията от COVID - 19 ускори процесите на цифровизация, които вероятно значително ще променят характера на труда. Дистанционната работа, платформените форми на заетост, взаимодействието между хора и алгоритми, са само част от промените, които вече са факт. Как се отразяват тези промени върху труда и баланса между служебни задължения и личен живот? Какви са новите предизвикателства и как се адаптираме към тях? Отговорите на тези въпроси, както и последните изследвания на Еврофонд, ще сподели с аудиторията г-н Калфин.

Модератор на уебинара ще бъде доц. д-р Теодора Лазарова, ВУЗФ.

След края на лекцията участниците в уебинара ще имат възможност да зададат своите въпроси към г-н Калфин.

Всеки желаещ да участва в уебинара, може да се регистрира до 21 март на е-mail assistant@vuzf.bg. След направена регистрация, участниците ще получат линк за достъп до събитието.

Ивайло Калфин е изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд (Eврофонд). Това е най-старата агенция на ЕС, която е изследователски център и прави анализи в областта на заетостта, условията на труд, условията на живот, социалния диалог. Преди да заеме този пост през средата на 2021 г., Ивайло Калфин е бил два пъти вицепремиер и министър на външните работи (2005-2009), министър на труда и социалната политика (2014-2016), избиран е няколко пъти за народен представител и за член на Европейския парламент. Бил е секретар по икономическата политика на Президента Георги Първанов (2002-2005), съветник на Комисаря по бюджет на ЕС Гюнтер Йотингер (2017-2019), директор на Института за икономика и международни отношения.

Уебинарът ще се излъчва на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.