Новини

Новини
Уебинар с Илияна Цанова за ролята на европейския бюджет за икономическото възстановяване на ЕС
16 5 22

ВУЗФ организира уебинар с Илияна Цанова за ролята на европейския бюджет за икономическото възстановяване на ЕС

Уебинарът е част от поредицата специални събития, с които Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) отбелязва своята 20-та годишнина

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира уебинар със специален гост-лектор г-жа Илияна Цанова, заместник генерален директор на Генерална дирекция "Бюджет" в Европейската комисия, който ще се проведе на 31 май 2022 г. от 15.00 ч. в платформата Google Meet.

Темата на лекцията е "Eвропейският бюджет - ключов инструмент на ЕС за икономическо възстановяване и реакции при кризи".

Събитието се организира по покана на ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев.

Основни акценти в лекцията ще бъдат:

Еволюция на европейският бюджет през годините.

Как бюджетът служи за отговор на ключови стратегически предизвикателства пред ЕС?

Каква е неговата роля днес - между инструмент за икономическото възстановяване и източник на средства за посрещане на бежанската вълна към Европа?

Какви са перспективите пред бюджета и как България може най-добре да се възползва от него?

Модератор на уебинара ще бъде проф. д-р Юлия Добрева, заместник-ректор на ВУЗФ и директор на направление "Икономика" във VUZF Lab.

След края на лекцията участниците в уебинара ще имат възможност да зададат своите въпроси към г-жа Цанова.

Всеки желаещ да участва в уебинара, може да се регистрира до 30 май на е-mail assistant@vuzf.bg. След направена регистрация, участниците ще получат линк за достъп до събитието.

Илияна Цанова е заместник генерален директор на Генерална дирекция "Бюджет" в Европейската комисия. Тя има близо 20 години опит на водещи позиции в международни финансови институции в Лондон и Люксембург. До 2020 г. тя беше заместник управляващ директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции.

Илияна Цанова бе два пъти служебен заместник министър-председател на България и министър по управление на средствата от Европейския съюз.

Уебинарът ще се излъчва на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.