Новини

Новини
ВУЗФ организира кръгла маса на тема “Стратегически мениджмънт и регулиране на бизнес процесите в държавата”
17 3 22

ВУЗФ организира кръгла маса на тема “Стратегически мениджмънт и регулиране на бизнес процесите в държавата”

Дискусията е част от поредицата научно-приложни събития, с които ВУЗФ отбелязва своята 20-та годишнина през 2022 г.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab организират кръгла маса на тема "Стратегически мениджмънт и регулиране на бизнес процесите в държавата", която ще се проведе на 31 март 2022 г. от 10.30 часа във ВУЗФ, гр. София, ул. "Гусла" 1, зала 501.

Кръглата маса ще бъде открита от изпълнителния директор на VUZF Lab доц. д-р Григорий Вазов.

Дискусията ще протече в два панела - Панел 1 Необходимост от стратегия за икономическо развитие на държавата и Панел 2 Регулаторната функция на държавата.

Основен доклад на тема "Разбиране за стратегическо управление и анализ на съществуващите стратегически документи", ще бъде представен от доц. д.ик.н. Красимир Тодоров, преподавател по стратегическо управление във ВУЗФ. Във форума ще вземат участие и проф. д-р Юлия Добрева - заместник-ректор на ВУЗФ и директор на направление "Икономика" във VUZF Lab, които също ще изнесат доклади.

Основните акценти в дискусията ще бъдат:

В дискусията ще вземат участие г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор, доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българската фондова борса и преподавател във ВУЗФ, д-р Бойко Таков, изп. директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Илия Лингорски, главен икономист на Българската банка за развитие, Кристофор Павлов, главен икономист на Уникредит Булбанк, водещи представители на държавни институции и регулаторни органи, експерти, представители на академичните и научните среди.

Модератори на дискусията ще бъдат доц. д.ик.н. Красимир Тодоров и доц. д-р Маню Моравенов

Материалите от кръглата маса ще бъдат издадени в колективна електронна монография от издателството на ВУЗФ.

Заявки за участие с доклади се изпращат до 31 март 2022 г., като се попълни формата на линка https://vuzflab.eu/registration/.

Докладите няма да бъдат презентирани по време на кръглата маса.

Пълните текстове на докладите се изпращат до 30 април 2022 г. на е-mail: info@vuzflab.eu.

Ще се приемат само доклади, чиято тематика има отношение към темата на кръглата маса. Изискванията за оформление на докладите можете да видите ТУК.

Регистрацията за събитието продължава до 28.03.2022 г. на е-mail: assistant@vuzf.bg.

Програмата на събитието може да видите ТУК.

Дискусията ще се излъчва на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.

Във връзка с 20-та годишнина на ВУЗФ, бизнес университетът и VUZF Lab планират провеждането на поредица от кръгли маси, уебинари, конференции, тематични професионални дискусии с участието на експерти през цялата 2022 г.