Новини

Новини
Конкурс 2
9 9 20

ВУЗФ обяви победителите в летните си видео конкурси

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) обяви двамата победители в онлайн видео конкурсите, които водещият бизнес университет в България организира в средата на юли. В конкурсите "Защо искам да уча във ВУЗФ?" и "Какво е да си студент във ВУЗФ?" се включиха десетки кандидат-студенти и настоящи студенти на висшето училище. Те трябваше да запишат свои видеа, в които да споделят защо искат да учат във ВУЗФ, както и какво означава за тях да са студенти в университета.

Съгласно регламентите на конкурсите, победителите бяха определени на база най-много получени лайкове на видеата, които са качени във Facebook страницата на висшето училище.

Най-много харесвания и най-голямо одобрение в социалните мрежи събраха видеата на Божидар Живков и Христо Енев. Божидар се състезаваше за стипендия за обучение в бакалавърска програма в университета и във видеото си разказа защо иска да учи точно във ВУЗФ.

"Като амбициозен млад човек винаги съм търсел най-добрите възможности и полета за реализация. Смятам, че мога да намеря всичко, от което имам нужда във ВУЗФ", казва Божидар и продължава:

"Реших да уча във ВУЗФ, защото според мен това е университетът, който комбинира иновативните начини на обучение и европейските стандарти за образование, с удобството, че не трябва да напускам държавата, родния си град и собствения си дом, за да ги получа".

Видеото на Божидар събра най-много лайкове (1532), както и многобройни споделяния и положителни коментари, с което той спечели конкурса "Защо искам да уча във ВУЗФ?" и 20% стипендия за целия период на обучение в бакалавърска програма в бизнес университета.

Другият победител, който участва в конкурса на тема "Какво е да си студент във ВУЗФ", е настоящият студент в университета Христо Енев. Неговото видео събра най-много лайкове (1794), стотици споделяния и коментари. Христо също спечели 20% стипендия за обучение в магистърска програма във ВУЗФ.

"Преподавателите в университета са чудесни и ни поднасят материала по съвременен и креативен начин, като ни дават възможност всеки да бъде себе си и да покаже най-доброто, на което е способен. Просто казано - карат ни да мислим по един нов начин и да използваме новите си знания в работата, което води до по-добри резултати. При мен този резултат е налице - постигнах по-добра реализация на работното си място", казва в своето видео Христо.

Целият екип на ВУЗФ поздравява победителите. Те ще могат да се възползват от стипендиите си, като се запишат за обучение в университета за предстоящата нова учебна година.

Двамата ще получат официални грамоти за призовите си места в конкурсите лично от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов по време на официалната церемония по откриване на новата академична година във ВУЗФ, която ще се проведе на 5 октомври от 11.00 часа в аулата.

Към момента приемът за бакалавърските и магистърските програми във ВУЗФ за учебната 2020/2021 продължава да е отворен. Заради пандемията от COVID-19, университетът обяви по-гъвкави условия за кандидатстване за новата учебна година, като приемът е само по документи, без конкурсен изпит и се признават оценките от матурите. Кандидатите могат да подават документи изцяло онлайн.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Университетът е в топ 5 на най-добрите университети в направление "Икономика" в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в страната за 2019 г. Притежава и британска акредитация от The British Accreditation Council. ВУЗФ предлага богато портфолио от бакалавърски, магистърски и докторски програми, с преподаване на български и английски език, разработени съвместно с бизнеса и съобразени с неговите потребности от кадри в отделните икономически направления. Университетът е в челните места по реализация на завършилите студенти - 95% се реализират по специалността, която изучават. Те са и сред най-добре платените специалисти в направление "Икономика", със среден облагаем доход на завършилите от 2354 лв. към 2020 г. (при 1410 лв. среден доход за страната в същото направление за 2019 г.).

Всички програми на университета можете да откриете на сайта: https://vuzf.bg/