Новини

Новини
Kiokoshin
4 7 24

ВУЗФ награди със стипендии трима киокушин медалисти от Световна купа Варна 2024

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) връчи специални стипендии за обучение в бакалавърски програми на бизнес университета на трима киокушин медалисти от тазгодишната Световна купа Варна 2024. Победителят си извоюва 100% стипендия за целия период на обучението си във ВУЗФ - топ 3 икономически университета в България.

Виктор Колев от България, Анджелина Перч от Казахстан и Оскар Гебала от Полша завоюваха призови места от големия световен турнир, който се проведе на 2 юли в рамките на 18-ия Международен летен лагер по бойни спортове. 

В състезанието участваха близо 300 каратисти от 28 държави.

Специалната награда за тримата е част от мисията на ВУЗФ да подкрепя амбициозни млади хора и е продължение на стратегическото партньорство между бизнес унивеситета и KWU SENSHI. То има за цел да подкрепи успешни бойци по киокушин от целия свят, които са силно мотивирани да станат бъдещи бизнес лидери.

Споразумението бележи първата стъпка към създаването на специална образователна програма, предназначена за талантливи бойци и международни инструктори по карате киокушин. Тази програма ще включва различни компоненти, включително езиково обучение, подпомагане на бойците при стартиране на тяхната кариера, за да се осигури стабилно и целенасочено обучение. Улесняване на връзките със световни компании и разширяване на възможностите за професионална реализация след завършване на обучението.