Новини

Новини
ВУЗФ издаде сборник с доклади от Националната ученическа конференция "Икономика, образование и психология в условията на пандемия"
6 7 21

ВУЗФ издаде сборник с доклади от Националната ученическа конференция "Икономика, образование и психология в условията на пандемия"

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) издаде сборник с доклади от

Националната ученическа конференция "Икономика, образование и психология в условията на пандемия", която университетът организира онлайн на 16.02.2021 г.

След прецизна селекция на докладите, научният съвет на конференцията допусна 11 доклада на ученици от 11 и 12 клас от средните училища в страната до публикуване в електронния сборник.

Сборникът съдържа авторски разработки на учениците в горен курс за отражението на пандемията от COVID-19 върху различните социални сфери - икономика, образование, социални отношения, психологически аспекти на изолацията и др.

С интересни доклади и атрактивни презентации в конференцията се включиха над 30 ученици от 11 и 12 клас от различни български градове.

Сред отличените автори са Десислава Иванова, 12 клас, Втора Английска езикова гимназия "Томас Джеферсън", гр. София с доклад на тема "Мисли глобално - пазарувай локално", Николета Колева, 12 клас от ПГ "Генерал Владимир Заимов", гр. Сопот , с доклад на тема "Икономика, образование и психология в условията на пандемия", Калина Митроева и Преслава Петрова, 11 клас в СУПНЕ "Фридрих Шилер", гр. Русе, с доклад на тема "Минало, настояще и бъдеще в условия на пандемия".

Атанас Димитров, ученик 12 клас в Националната търговско-банкова гимназия, гр. София, получи специално отличие за блестящата си презентация на английски език на тема "How the pandemic has changed the world from an economic point of view".

Всички отличени ученици получиха стипендии за обучение във ВУЗФ.

Сборникът е издаден под научната редакция на доц. д.ик.н Красимир Тодоров и доц. д-р Даниела Илиева, ВУЗФ.

Пълното съдържание на сборника можете да видите ТУК.