Новини

Новини
македония
16 5 24

ВУЗФ и Македонско-Българска стопанска камара обединяват усилия в подкрепа на образованието и бизнеса

На 15 май 2024 г. в Скопие беше подписан меморандум за сътрудничество между Македонско-Българската стопанска камара и Университета за осигуряване и финанси (ВУЗФ) от София. Меморандумът беше подписан от председателката на МБСК, г-жа Биляна Митева и проф. д.ю.н. Борис Велчев, ректор на университета.

Двете страни изразиха увереност, че това сътрудничество ще положи основите на трайно партньорство и взаимна полезна работа, с цел продължаване на общите дейности за подкрепа на образованието, бизнеса и предприемачеството в Република Северна Македония и Република България.

Партньорството и сътрудничеството ще се реализират чрез следните инициативи: поддръжка на качеството на образованието на студентите и докторантите на ВУЗФ чрез организиране на публични презентации на бакалавърски, магистърски и докторантски програми и други инициативи от взаимен интерес; обмен на информация, знания, изследвания, идеи и добри практики, както и партньорство при провеждането на проучвания и изследвания в областта на икономиката и управлението.

Очаква се това сътрудничество да допринесе значително за развитието на академичната и бизнес среда в двете страни. Чрез обединяване на усилията и ресурсите на МБСК и ВУЗФ ще се създадат нови възможности за студентите и младите предприемачи, както и за засилване на икономическите връзки между Република Северна Македония и Република България.

На подписването на Меморандума присъстваха и представители на членовете на камарата, както и Красимир Грагнев, търговското аташе от посолството на Република България в Република Северна Македония. Те изразиха своята подкрепа и надежда за успешно и дългосрочно сътрудничество.