Новини

Новини
BTA
18 3 22

ВУЗФ и БТА подписаха договор за сътрудничество

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Българската телеграфна агенция (БТА) подписаха договор за сътрудничество. Под документа подписите си сложиха проф. д.ю.н. Борис Велчев - ректор на ВУЗФ, и Кирил Вълчев - генерален директор на БТА.

По случай 20-годишнината на университета, БТА ще бъде основен медиен партньор и ще отразява различни инициативи на висшето училище. Договорът предвижда също и стажантска програма за студенти от ВУЗФ в дирекция "Икономика" на БТА, както и популяризиране на програмите за обучение на студенти от Република Северна Македония и представянето им в Пресклуба на БТА в Скопие.

За нас е чест да си партнираме с БТА, заяви проф. Борис Велчев. Ние разглеждаме партньорството с БТА и като възможност за нашите студенти. Убедени сме, че със своите стажове в БТА, те ще попаднат на най-доброто място, където да получат знания, които да ги превърнат в истински добри икономисти, допълни той.

Голямото послание на този договор, точно в тези дни на война в Европа, е, че мирът минава през повече знание. Колкото повече знаеш, толкова повече имаш шанс да живееш мирно, да познаваш и разбираш другия и толкова по-малко имаш желание да се биеш, посочи Кирил Вълчев. Така че се надявам познанието, което даваме чрез БТА, да допринася и за мира, допълни той.

"Този договор показва нашето общо желание да имаме по-добри, по-смислени и трайни връзки между България и Република Северна Македония. Ние си представяме, че ВУЗФ може да стане един мъничък център, от който да се развиват връзки в областта на образованието, да се обучават македонски студенти, да се изпращат наши студенти в съседната държава, тоест да насърчаваме връзките между младите хора. Знанието сега е дефицит и заради неговата липса се случват войни", посочи проф. Велчев.

Цялото видео може да го видите ТУК