Новини

Новини
Финтех
31 5 22

ВУЗФ и Българската финтех асоциация организират обучение за въвеждане във финтех сектора

Като продължение на новата си магистратура с фокус към финансите на бъдещето - "Финтех, финанси и дигитални иновации", Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира и специален курс по въведение във финтех сектора, насочен към всички с интерес в сектора. Той ще се проведе на 25 юни 2022 г. в сградата на ВУЗФ и се организира съвместно с Българската финтех асоциация.

Лектори в обучението ще бъдат зам.-ректорът на ВУЗФ проф. д-р Юлия Добрева, проф. д-р Даниела Бобева, ас. д-р Деян Радев от Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", Георги Пенев - изпълнителен директор на Българска финтех асоциация, Галя Димитрова - изпълнителен директор на Iris Solutions, изпълнителният директор на KLEAR Лоик Льо Пишу и Константин Джелебов - изпълнителен директор на Phyre.

Какви са националните, регионалните и глобалните тенденции, свързани с финтех и докъде ще стигне еволюцията на индустрията? Можем ли да очакваме преструктуриране на банковата индустрия и финансовите пазари, как да се подготвим за регулациите във финтех, детайли относно блокчейн, криптовалутите, въвеждането на дигитално евро, изкуственият интелект и машинното самообучение ще бъдат в центъра на спецкурса. 

Обучението "Въведение във финтех" на ВУЗФ и Българската финтех асоциация ще премине с висок интензитет, като срещне курсистите с всеки от гореизброението експерти. По време на курса е планирано да се осъществи и нетуъркинг между участниците, а в края на обучението курсистите ще получат сертификат от ВУЗФ.

Всеки, който иска да се запише за курса "Въведение във финтех", може да го направи до 23 юни на marketing@vuzf.bg. Той е подходящ както за тези, които работят във финансовата и финтех сфера, така и за всеки, който тепърва иска да направи първата крачка в сектора.

Курсът ще се проведе присъствено в сградата на ВУЗФ. Tаксата му за участие е 200 лв.

Всеки участник ще получи сертификат за преминатия курс издаден от ВУЗФ

Цялата програма може да откриете ТУК

През годините ВУЗФ се утвърди като бизнес университетът, който изгражда новите бизнес лидери. Затова и навръх 20-ата си годишнина създаде специална магистратура, насочена към финтех и финансите на бъдещето, а със специализираното обучение по въведение във финтех, ВУЗФ продължава да надгражда усилията си в посока подготовка на специалистите за новите позиции във финтех компаниите, банките, застрахователните компании и инвестиционните дружества.