Новини

Новини
вазов
9 11 21

Връзката между образованието и пазара на труда е ключът към успеха на ВУЗФ

В историята на висшите учебни заведения в България няма университет, който на 20-тата си годишнина да отчита рейтинг, който да го поставя на 4-то място по Рейтинговата система за висши училища в България в направление "Икономика", както и на 3-то място в България по рейтинга на Forbes за реализация и доходи на студентите след завършване. Това заяви доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ, в ефира на предаването "Смарт час" с водещ Живка Попатанасова.

"Най-важен е общественият рейтинг, който ние имаме в нашата гилдия - на застрахователите, банкерите и финансистите."

Доц. Вазов посочи, че студентите на ВУЗФ са конкурентоспособни на пазара на труда и това ясно се демонстрира с техните доходи. По негово мнение по това направление ги предхождат само тези на Американския колеж и на Софийския университет в специалност "Информатика".

"Постиженията ни се дължат на липсата на всякакъв компромис откъм качество на преподаване, както и в консерватизъм в учебния процес. Този консерватизъм, за който говоря, може да се забележи при всички големи университети в Европа. Ние обаче го съчетаваме с новите и модерни тенденции."

Формулата за успех на ВУЗФ се дължи и на баланса между теорията и бизнеса, смята доц. Григорий Вазов. Университета има множество бизнес магистратури, при които бизнесът сам преподава на студентите и така създава собственоръчно своите кадри. По този начин се постига перфектната връзка между образованието и пазара на труда.

Целия разговор можете да чуете във видеото.

Всички гости на предаването "Смарт час" можете да чуете тук