Новини

Новини
сертификат
24 1 19

Висшето училище по застраховане и финанси получи престижна награда от МОН за подкрепа на образованието

Висшето училище по застраховане и финанси получи престижно отличие от Министерството на образованието и науката и Центъра за учебно-тренировъчни фирми. На официална церемония на 23 януари бяха връчени призове на партньорите, участвали в подготовката и провеждането на Международната седмица на учебните предприятия м. април 2018 година. Сред наградените бе и ВУЗФ.

Доц. Желязкова, зам. ректор на ВУЗФ, прие наградата "Партньор на образованието" от името на университета и заяви подкрепата си към всички проекти като Международния панаир на учебните предприятия, които позволяват на все по-повече работодатели да откриват и обучават бъдещите си кадри.

Създаването на мост между образованието и бизнеса е и основна мисия на ВУЗФ, която се изпълнява ежегодно и е залегнала в академичната програма и инициативи на университета. Въвличане на някои от най-големите експерти и лица от бизнеса в академичния процес и редовни посещения на студентите в големи компании са сред основните методи, чрез които ВУЗФ подготвя практически учащите за пазара на труда. Статистиките показват, че над 90% от дипломантите на университета се реализират професионално по специалността си, като повече от 30 на сто от тях заемат мениджърски или други ръководни позиции.

Всяка година ВУЗФ е партньор и в престижния форум Международната седмица на учебните предприятия, като организира известните конкурси "Най-добра банка" и "Млад счетоводител". Днес Мрежата на българските учебни предприятия обединява 328 ученически и студентски фирми в цялата страна. Всяка година нови 5000 ученици и студенти преминават обучение в учебно предприятие. Голяма част от учебните фирми работят с фирми от реалния бизнес, които имат същия предмет на дейност. Това сътрудничество дава на обучаваните информация, знание и опит. То доближава обучението до реалността на бизнеса, а партниращите компании могат да оценят основните знания, ключови компетенции и специфични умения на учениците и студентите, придобити в учебното предприятие, да видят доколко образователната система създава млади хора, подготвени за бъдещата им професионална реализация.