Новини

Новини
Успели личности споделиха опита си пред учениците в Лятната бизнес академия на ВУЗФ
31 8 21

Успели личности споделиха опита си пред учениците в Лятната бизнес академия на ВУЗФ

От 21 до 25 юни 2021 г. се проведе поредната Лятна бизнес академия, организирана от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), в която се включиха над 60 ученици от 10, 11 и 12 клас от различни училища в България.

Тази година ВУЗФ даде възможност академията да бъде посещавана на място и гледана едновременно онлайн в мрежите на университета във Facebook и Youtube.

Интересни теми и презентации обогатиха познанията на учениците от EГ "Христо Ботев", гр. Кърджали, Първа английска гимназия - София, 108 СУ "Никола Беловеждов", гр. София, 192 СУ "Христо Ботев", гр. Бистрица, СУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Карнобат и др.

Сред лекторите, предизвикали най-силен интерес, бяха Борис Колев, сериен предприемач и инвеститор, Никола Димитров, преподавател във ВУЗФ, активен предприемач и консултант по стратегически успех, основател в Success Consulting, доц. д-р Даниела Илиева, преподавател във ВУЗФ, корпоративен обучител, сертифициран трейнър по Невро-лингвистично програмиране, изпълнителен директор на Фондация "Право и интернет", Андрей Илиев, съосновател на Leader Academy и Samodiva Masterminds, трейнър по когнитивни умения и лична ефективност.

В това издание на академията фокусът беше насочен към вътрешната мотивация на учениците за успех. Бяха засегнати теми като справянето с проблеми и решаването на трудни казуси, правилната комуникация и нуждата от гъвкавост при общуването. Успелият предприемач Борис Колев сподели с тях не толкова лесния път на успеха и личната си история. Беше засегната и темата за кариерата през призванието и защо трябва да познаваме себе си, за да правим правилни избори.

По време на отворените врати на университета участниците в академията се срещнаха и със студентите на ВУЗФ Мирослав Димитров, алумни в магистърската програма "Кино, шоубизнес и финанси" и София Вълчева, завършил бакалавър и настоящ магистър в програмата "Предприемачество, иновации и финанси", които разказаха защо са избрали ВУЗФ и всички ползи от обучението си в университета. С позитивна си нагласа, добро настроение и много смях отговориха на всички въпроси отправени към тях от присъстващите.

По време на Лятната бизнес академия ВУЗФ беше домакин и на заключителния етап на международно състезание по предприемачество за ученици, организирано от 108 СУ "Никола Беловеждов", София, в края на което бяха отличени победителите. Част от журито беше и доц. д-р Радостин Вазов, заместник-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение във ВУЗФ.

Всяка година Лятната бизнес академия на ВУЗФ се стреми да предложи все по-широка палитра от знания и умения на учениците, което да им помогне в личностното им развитие и избор на кариера.

Всички видеа от лекциите от академията можете да видите на линковете по-долу.

Лекция 1

"Как да разрешим неразрешими проблеми", ас. Никола Димитров

Лекция 2

"Next level communication" , доц. д-р Даниела Илиева

Лекция 3

"Предприемачеството: призвание или упоритост" - Борис Колев, социален предприемач и инвеститор

Лекция 4

"Кариера през призвание" - Андрей Илиев, съосновател е на Leader Academy и Samodiva Masterminds.

Tрейнър по "Когнитивни умения и лична ефективност"

Лекция 5

"Защо избрах ВУЗФ", среща със студентите на ВУЗФ Мирослав Димитров и София Вълчева