Новини

Новини
Три иновативни бизнес идеи грабнаха призовите места в първата Академия за предприемачи, организирана от ВУЗФ
30 6 21

Три иновативни бизнес идеи грабнаха призовите места в първата Академия за предприемачи, организирана от ВУЗФ

Радостина Горошевич грабна призовото място в първата Академия за предприемачи, организирана от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Радостина спечели 20% стипендия за магистърска програма "Предприемачество, иновации и финанси" в бизнес университета със своя проект "Система за намаляване на отпадъците".

Второто място отиде при Цветелин Станев, ученик в 11 клас в ГПЧЕ "Йоан Екзарх", гр. Варна, който спечели 20% стипендия за обучение в бакалавърската програма по предприемачество във ВУЗФ. Трето място бе присъдено на Николай Шуманов, студент в ТУ-София, който спечели 15% стипендия, също за обучение в магистърска степен във ВУЗФ.

Експертното жури с ръководител доц. д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение във ВУЗФ, присъди и една специална награда на учениците от 9 клас в ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" - Ботевград -- Марияна Марчовска, Елица Якимова и Георги Данов с преподавател г-жа Милена Андонова, за проекта им "Safe-стоп", който беше отличен в категория "Социално отговорно предприемачество".

Победителите ще бъдат наградени на специална церемония на 1 октомври 2021 г., когато във ВУЗФ се открива новата академична година.

В първата академия за предприемачи на Висшето училище по застраховане и финанси се включиха над 30 участници от различни градове на България.

Академията се проведе в периода 11 май - 15 юни 2021 г. Обучението им премина през 6 модула, свързани със създаването и развитието на собствен бизнес.

Сред включените теми в обучителната програма бяха първите стъпки за създаването на бизнес, изграждането на стратегия и планиране, развиване на бранд, създаване на организационна култура и умения за правилна комуникация, привличане на източници за финансиране и потенциални инвеститори, създаване на онлайн бизнес, дигитален маркетинг, продажби и др.

Лекторите, които взеха участие и помогнаха на участниците да развият идеите си и да повярват в своя предприемачески дух, са водещи преподаватели във ВУЗФ и експерти - доц. д-р Радостин Вазов, доц. д-р Даниела Илиева, доц. д.ик.н. Красимир Тодоров, проф. д-р Боян Дуранкев, д-р Бисер Райнов и Георги Николаев, социален предприемач.

Честито на победителите!