Новини

Новини
otkrivane
1 10 19

С устрем, усмивки и стремеж за покоряване на върхове беше открита 18-тата академична учебна година във ВУЗФ

За 18-та поредна година Висшето училище по застрaховане и финанси отвори вратите си и посрещна стотици млади таланти. В особено тържествена атмосфера, пред усмивките на десетки студенти, дипломанти и преподаватели, беше открита новата академична учебна 2019/2020 година. Ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов пръв приветства студентите:

"Предстоят ви години, изпълнени с много вълнуващи преживявания, защото един от най-щастливите мигове за човека е приемането му за студент. Запазете този стремеж и амбиция, които ви доведоха във ВУЗФ и продължавайте да се развивате. ВУЗФ също се развива заедно с вас и в последните години се превърна в лидер в българското образование в областта на финансите. И амбициите ни продължават да растат. Тук ще получите сериозно и авторитетно образование, което ще ви помогне да изградите своята професионална кариера, защото при нас всички, които завършват, намират своята отлична реализация. Пожелавам ви щастливо бъдеще!"

Президентът на бизнес университета и председател на Настоятелството му Апостол Апостолов също приветства студентите, като ги увери, че са избрали най-качественото висше училище в сферата на финансите в България.

"Тъжен съм, че 15 % от нашите зрелостници избират да учат в чужбина, а не остават в България - но ние като университет се опитваме да променим нещата. Стремим се да създаваме условия, които да накарат младите хора да останат в България, да получат такова образование, че да намерят реализацията си във финансово-икономическата сфера на страната. Същевременно с това полагаме много усилия да направим необходимата крачка за осъществяване на най-качественото образование в електронната епоха, в която живеем. Да направим комуникацията по-лесна, по-достъпна и удобна за студентите, да направим процеса за предоставяне на знания по-лесен. Знаем, че това ще ни отнеме много време, но в последната година успешно доказваме, че сме поели в правилна посока. Избрали сте най-доброто висше училище в сферата на финансите в България, с най-качествените преподаватели - и се надявам, че от своя страна, ние ще ви дадем най-качественото образование, което заслужавате", заяви г-н Апостолов.

Г-н Левон Хампарцумян, член на Настоятелството на ВУЗФ, приветства студентите, като ги поздрави с добрия избор, който са направили, избирайки ВУЗФ. "Това е най-доброто висше училище в областта на финансите, с най-добрите преподаватели в тази област. Но най-важната задача и отговорност е ваша и тя е лична, защото от вас зависи какво ще направите, докато се обучавате във ВУЗФ. Всички ние - преподаватели, ръководство, сме малко като опълченци в ролята си да ви помагаме и подкрепяме, за да ставате по-добри, по-успешни и по-целеустремени", подчерта той. По традиция всяка година възпитаник на ВУЗФ отправя приветствие към студентите-първокурсници. Тази година Борислава Ирибозова, завършила бакалавърска и магистърска степени във ВУЗФ, поднесе поздравителното слово. Тя приветства новите студенти за правилния избор да се присъединят към семейството на ВУЗФ. "Възползвайте се от всяка възможност, която ви се предоставя и вземете всичко, което ви предлага студентския живот", пожела т на младите таланти.

На церемонията доц. д-р Григорий Вазов връчи дипломи на новоизбраните професори и доценти на ВУЗФ - проф. д-р Виржиния Желязкова, проф. д-р Али Вейсел, доц. д-р Радостин Вазов и доц. д-р Теодора Лазарова. Официално беше връчена и дипломата на д-р Орлин Пенев, изпълнителен директор на ЗАД "Алианц България" АД, защитил докторска степен във ВУЗФ. Г-н Пенев също поздрави студентите и им пожела много успешна учебна година.

"Израстването в академичната йерархия е сериозна тенденция на развитие, която подкрепя научната кариера на нашите преподаватели", подчерта още доцент д-р Вазов.

С грамоти бяха отличени и студентите и докторантите на ВУЗФ, спечелили медали и призови места в национални и международни олимпиади, състезания и конференции на ВУЗФ през последната учебна година. Сред отличените са:

Артур Торосян 2 курс, специалност "Финанси", който спечели златен медал на Националната студентска олимпиада по математика с международно участие във Варна. Той спечели и първо място на престижното Международноматематическо състезание "Европейско кенгуру", стана първи и на третата и четвъртата международна олимпиада по финансова и актюерна математика.

Десислава Маркова, 3 курс, специалност "Бизнес психология и човешки ресурси", която взе златен медал на XIII Международен конкурс МITE в Москва.

Кристиян Илиев, 3 курс, специалност "Финанси", който спечели сребърен медал на Националната студентска олимпиада по математика, първо място на Международното математическо състезание "Европейско кенгуру", както и първо място на четвъртата международна олимпиада по финансова и актюерна математика.

Сред отличените студенти бяха още Анна-Мария Цветкова, Мартин Наков и др. Докторант Снежана Йотинска също получи признание за работата и представянето си през последната учебна година. Д-р Александър Ахегукян беше отличен с грамота заради приноса си. Под неговото научно ръководство студентите на ВУЗФ спечелиха и 2 купи от Националната студентска олимпиада по математика с международно участие.

На церемонията присъстваше цялото академично ръководство на ВУЗФ, ръководителите на катедри, много преподаватели, студенти, родители и гости.

След награждаването доц. д-р Григорий Вазов удари церемониалния звънец и тържествено обяви за открита академичната 2019/2020 г.

 

Изпратете ни вашето име, е-мейл и телефон, за да се свържем с вас и да обсъдим възможностите за обучение във ВУЗФ