Новини

Новини
microsoft
12 1 23

Студентите на ВУЗФ със специално посещение в Майкрософт България

Студентите на ВУЗФ от първи курс бяха на специално посещение в Microsoft. Поканата на нашите първoкурсници да посетят феноменалния Dream Space бе организиранa в рамките на дисциплината Основи на управлението, водена от проф. д-р Даниела Илиева.

Екипът на Microsoft Bulgaria демонстрира едно от най-иновативните образователни пространства и концепции в световен мащаб. Те не само научиха какво е Dream Space, а и преживяха STE(А)М образованието по начина, който е планиран за учениците, за които Dream Space концепцията е предназначена.

В края на 3-те демо-образователни часа студентите програмираха собствено устройство за броене на крачките, работейки върху проблема със затлъстяването в световен мащаб.

По време на посещението си първокурсниците се запознаха и с г-н Калин Димчев, изпълнителния директор на Майкрософт България, и научиха какви още освен добре познатите ни продукти и услуги предлага компанията в световен мащаб и как и с какви експерти и партньори работи в България. Студентите ни споделиха и своите препоръки за това как логическият модел на Dream Space може да бъде приложен и за нуждите на висшето образование, а екипът на Dream Space пое ангажимент да ги обобщи и представи пред ръководството на компанията.

Благодарим и на г-н Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft Bulgaria, на Теодора Въвова и на Радостина Бойчева, че ни посрещнаха и ни запознаха с част от света на Microsoft.