Новини

Новини
Стартира 11-то издание на студентския конкурс  "MЛАД ОДИТОР" 2022
14 3 22

Стартира 11-то издание на студентския конкурс "MЛАД ОДИТОР" 2022

 

На 10 март 2022 г. за единадесета поредна година стартира конкурсът "Млад одитор".

Тази година конкурсът ще бъде част от поредицата специални събития, с които Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) отбелязва своята 20-та годишнина

Основни организатори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Одиторски дружества "Ейч Ел Би България" ООД и "Захаринова Нексиа" ООД.

"Млад одитор" се доказа като един от малкото успешни състезателни формати, събирайки на едно място студенти от различни университети в България с интереси в сферата на одита и счетоводството.

За единадесет години в конкурса са се включили над 900 студенти от над 11 университета в страната и чужбина

Идеята за конкурса се ражда поради съществуващата до известна степен неяснота около фигурата на одитора, както и за да се утвърди необходимостта от външна, независима и максимално обективна оценка за финансовото състояние на компаниите.

През 2022 г. конкурсът ще премине през 3 етапа на регистрация, тест, казус и есе.

Първият етап е регистрацията на участниците, която ще се извършва от 10 март до 10 април 2022 г. Всеки един участник се счита за регистриран след коректно попълнена и депозирана форма за регистрация. Формата за регистрация се намира на сайта на състезанието - http://mladoditor.vuzf.bg/?page_id=57

След приключване на срока за регистрация, допуснатите участници за втори етап получават на електронната си поща, посочена във формата за регистрация, потребителско име и парола за достъп до профила си в платформата.

Втори етап е отворен от 14 април до 09 май -тест

Всеки участник регистрирал се за участие в конкурса ще получи потребителско име и парола на e-mail адреса, подаден от него в регистрацията.

С тях той получава достъп до електронната платформа, на която ще бъде качен тест. Той ще бъде отворен за решаване в периода от 8:00 ч. на 14 април 2022 г. до 23:59 часа на 9 май 2022 г.

Третият етап е казус

Участниците, допуснати до този етап на конкурса, разполагат с два астрономически часа, в рамките на периода от 00:00 ч. на 16 май до 23:59 ч. на 5 юни 2022 г. за да опишат своя вариант на решение на предложения проблем.

Право да участват в конкурса "Млад одитор" като състезатели имат всички студенти и докторанти, обучаващи се в професионално направление Икономика, от всички университети и колежи в Р. България и чужбина, независимо от степента и формата си на обучение. До участие в конкурса не се допускат участници работещи в одиторски дружества или печелили предходни години конкурса. Конкурсът се провежда на български език.

Тази година на участниците ще се предложат много и различни награди на успешно изявилите се кандидати. Стажове в одиторски дружества, стипендии за последващо образование - това са само част от наградите за победителите в конкурса "Млад одитор" - 2022 г.

Организатори и партньори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Захаринова Нексиа, Ейч Ел Би България, Сметната палата на Република България, Комисия за публичен надзор на регистрираните одитори , Институт на дипломираните експерт - счетоводители в България