Новини

Новини
Силно академично участие в международна научна конференция на ВУЗФ по проблемите на стратегическия мениджмънт
23 4 21

Силно академично участие в международна научна конференция на ВУЗФ по проблемите на стратегическия мениджмънт

На 22 април 2021 г. Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) проведе онлайн Международна научно-практическа конференция на тема "Стратегически императиви за развитието на икономически субекти в условия на турбуленция".

Конференцията бе подкрепена от 20 международни университета от Украйна, Русия, Словакия, Молдова, Румъния, Киргизстан, Украйна, Беларус, Индонезия, Азербайджан и др.

Повече от 60 международни лектори дискутираха предизвикателства пред съвременните икономики. Изнесените доклади от проф. д-р Даниела Бобева, проф. д-р Виржиния Желязкова, проф. д-р Емилия Миланова, доц. д.ик.н. Красимир Тодоров и доц. д-р Теодора Лазарова, преподаватели във ВУЗФ, предизвикаха голям интерес и дискусия сред участниците.

Модератори на конференцията бяха доц. д-р Радостин Вазов, заместник-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение във ВУЗФ и проф. д.ик.н. Игор Бритчeнко, преподавател във ВУЗФ, изпълнителен редактор на научното списание VUZF Review, който беше и сред основните организатори на форума.

Основна цел на конференцията беше обсъждането на актуални проблеми на формирането и прилагането на стратегии за развитието на дейността на икономическите субекти в контекста на съвременните глобални предизвикателства, както и развитието на международните изследователски отношения и укрепването на международното партньорство.

Основните научни насоки на форума бяха съвременни стратегии, технологии и модели на управление на стопански субекти; управление на иновации; използването на съвременни информационни технологии от стопанските субекти и дигитализацията на бизнес процесите, както и международни икономически отношения в контекста на глобалните предизвикателства.

Въз основа на резултатите от конференцията ще се предоставят възможности за публикуване на резултатите от научните изследвания в българското научно списание на Висше училище по застраховане и финанси "VUZF Review" , в полско научно списание "Political Science and Security Studies Journal" и най-добрите научни статии ще бъдат препоръчани за публикуване в научното списание на БАН "Икономика на научните изследвания".

Пълен видеозапис от конференцията може да видите на линка:

https://www.youtube.com/watch?v=fZl3tmsxN_U