Новини

Новини
1
4 10 21

С тържествена церемония ВУЗФ откри 20-тата си академична година

С тържествена церемония на 1 октомври 2021 г. Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) откри 20-тата си академична година. Заради противоепидемичните мерки на официалната церемония присъстваха само първокурсниците, които за първи път прекрачват прага на висшето училище, както и техните преподаватели.

Водещ на церемонията беше проф. д.ик.н. Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството.

В своето приветствие към студентите ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов подчерта, че за тези 20 години университетът е постигнал много. "За поредна година ВУЗФ заема четвърто място в Рейтинговата система на висшите училища в България в направление "Икономика" и сме на трето място според сп. Forbes. Тази 20 годишнина нямаше да бъде възможна, ако не бяха редица преподаватели, които ми повярваха и които са днес тук. Гордея се с нашите преподаватели", заяви доцент Вазов.

ВУЗФ започва учебната година онлайн за разлика от повечето други университети. "Правим го за вас, за вашия нормален и сериозен учебен процес. Това е урок по бизнес, който Ви преподавам в момента. Да вземете решение и отговорността за здравето на 1000 студенти, преподаватели и служители, и да сте от другата страна, да решавате само за себе си, е различно. ВУЗФ има най-добрата платформа за онлайн обучение, затова не се притеснявайте. Ние имаме една отличителна характеристика - тук се учи", допълни ректорът на висшето училище доц. Вазов.

"Разликата между тези, които знаят и тези, които се опитват да импровизират и разчитат на случайността е в книгите, които са прочели и знанията, които са усвоили, така че учете и използвайте вашите преподаватели", с тези думи се обърна към студентите г-н Левон Хампарцумян, член на настоятелството на ВУЗФ и председател на УС на Българския форум на бизнес лидерите.

Приветствие към студентите отправи и София Вълчева, която е сред успешно реализиралите се възпитаници на ВУЗФ и част от алумни общността на висшето училище.

По време на церемонията бяха наградени победителите в най-големите конференции и конкурси, които ВУЗФ организира през изминалите месеци.

В Деня на застрахователя, 1 октомври, когато се навършват 130 г. от създаването на първото българско застрахователно дружество "България", което отваря врати на тази дата, бяха наградени и победителите в националния конкурс "Млад застраховател", организиран от ВУЗФ с институционалната подкрепа на Асоциацията на българските застрахователи и в партньорство с водещите застрахователни компании ЗАД "Армеец" АД и "Дженерали Застраховане" АД.

Първо място и 1500 евро (или 100% стипендия) за обучение в магистърска програма "Застрахователен бизнес и риск мениджмънт" във ВУЗФ и право на едномесечен стаж, предоставени от ЗАД "Армеец", спечели Кристина Иванова, студент, 3-ти курс, във ВУЗФ.

Наградата, плакет и грамота, беше връчена от г-жа Рая Георгиева, мениджър маркетинг и връзки с обществеността на ЗАД "Армеец" АД.

Мартин Моллов, студент 4-ти курс в СУ "Св. Климент Охридски" спечели втора награда в конкурса и стипендия в размер на 1200 лв. за обучение в магистърската програма "Застрахователен бизнес и риск мениджмънт" и право на едномесечен стаж, предоставени от "Дженерали Застраховане", а наградата беше връчена от г-жа Гергана Иванова, мениджър маркетинг и комуникации в "Дженерали Застраховане" АД.

Третата награда отиде при Полина Бибиджийска, студент 4 курс във ВУЗФ, която спечели стипендия в размер на 20% за обучение в магистърската програма, а отличието връчи ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов.

Сред отличените студенти в конкурса беше и Михаела Войнова от УНСС, която спечели 15% за обучение в магистърска програма във ВУЗФ и беше наградена от ректора на висшето училище.

Церемонията продължи с награждаване на победителя в Националния конкурс за есе за 100% стипендия за обучение в магистърска програма във ВУЗФ, предоставена лично от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. Победител стана Виктория Миланова, която ще учи магистратура "Финанси" във ВУЗФ.

Церемонията продължи с награждаване на най-добре представилите се студенти от Националната студентска и докторантска конференция "Икономически предизвикателства пред България (2021-2023 г.) - устойчивост и рискове", организирана от ВУЗФ на 23.04.2021 г. Отличията си получиха Божидара Николова от ВУЗФ, която спечели първа награда и Елена Таракова, УНСС. Те спечелиха стипендии за обучение в магистърските програми на ВУЗФ и грамоти.

Отличието при докторантите във ВУЗФ спечели Николай Лазаров, началник управление "Продажби индивидуални клиенти" в Пощенска банка, който беше отличен за активна работа през годината. Негов научен ръководител е проф. д-р Даниела Бобева.

Николай Шуманов, студент в ТУ-София, беше награден за участието си в Академията за предприемачи, организирана от ВУЗФ. Той спечели 15% стипендия за обучение в магистърска степен във ВУЗФ, а отличието му връчи доц. д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение.

Сред официалните гости на церемонията бяха Левон Хампарцумян, член на настоятелството на ВУЗФ и председател на УС на Българския форум на бизнес лидерите, Нина Колчакова, генерален секретар на Асоциацията на българските застрахователи, Рая Георгиева, мениджър маркетинг и връзки с обществеността на ЗАД "Армеец" АД, Гергана Иванова, мениджър маркетинг и комуникации в "Дженерали Застраховане" АД и др.

Церемонията беше излъчeна на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.