Новини

Новини
дипломиране
3 12 21

С много позитивни емоции ВУЗФ връчи дипломите на випуск 2021

В навечерието на своята 20-та годишнина Висшето училище по застраховане и финанси раздаде дипломите на випуск 2021.

На 2 декември 2021 г. на тържествена церемония в препълнената аула бяха връчени дипломите на випуск 2021 на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

В присъствието на ръководството и академичния състав на висшето училище над 100 бакалаври и магистри получиха своите дипломи.

Водещ на церемонията бе доц. д-р Радостин Вазов, заместник-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение.

В своето приветствие към дипломантите, гостите и целия академичен състав на висшето училище, ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, подчерта, че в навечерието на своята 20-та годишнина ВУЗФ вече е най-добрият бизнес университет в България.

"ВУЗФ заема челни места във всички класации и рейтинги за висше образование и това стана възможно благодарение на най-добрите преподаватели и студенти, които са при нас. Нашите преподаватели направиха ВУЗФ най-доброто бизнес висше училище и направиха от вас техни равностойни колеги. Те са тук пред вас и вие сте до тях като приятели. Знам, че цял живот ще обичате ВУЗФ и ще разказвате случки, които ще станат митове и легенди. Пожелавам ви големи успехи и сериозна реализация. Сигурен съм, че ще се изградите като едни успели хора", завърши приветствието си към абсолвентите доц. Вазов.

Заедно с ректора дипломантите положиха и традиционната клетва на висшето училище като икономисти. ВУЗФ е единственият бизнес университет, в който се полага такава клетва.

Дипломантите на ВУЗФ се заклеха да се посветят с цялото си сърце и всички сили на хуманността, да защитават с достойнство професионалната си подготовка и да работят за своето усъвършенстване, да използват научните си познания единствено за доброто на своя народ и да допринасят с труда си за неговото по-добро бъдеще, да бъдат достойни граждани на България.

Специален гост на церемонията беше г-н Бойко Костов, председател на Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС). По случай 90-годишната история на одиторската професия г-н Костов направи безценен подарък на ректора на ВУЗФ, който ще остане и за студентите на висшето училище, а именно оригинално издание на дисертацията на проф. д-р Димитър Добрев, която е защитена през 1921 г. в Германия.

"Това е една нова стъпка от стълбицата на живота, която сте изкачили. Това, което е трябвало да вземете от академичния живот е да се научите да мислите по прагматичен и рационален начин, извън всички знания, които сте събрали тук, за да можете успешно да решавате всички предизвикателства и проблеми в практиката. Независимо, че излизате от тази сграда във вас винаги ще остане чувството за принадлежност към ВУЗФ", с тези приветствени слова се обърна към дипломантите Бойко Костов.

По традиция по време на церемонията ректорът на университета връчи специални награди на отличили се през годината преподаватели и студенти.

Проф. д-р Юлия Добрева, директор на направление "Икономика" в Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab бе отличена за активна научноизследователска и научно-приложна дейност през 2021 г.

Доц. д-р Радостин Вазов, получи признание за активна проектна дейност през 2021 г.

Ас. Никола Димитров, беше отличен за активна преподавателска и учебна дейност през 2021 г.

Специалният приз "Светлината на ВУЗФ" бе връчен на Ана Янкова Караколева, завършила специалност "Финанси" в ОКС "магистър" с успех Отличен 6.00 и специалност "Финанси" в ОКС "бакалавър", с успех Отличен 5.85.

Призът "Светлината на ВУЗФ" се присъжда на студент, който е завършил както бакалавърска, така и магистърска степен във висшето училище и е показал най-висок успех по време на обучението си и в двете образователни степени. По традиция носителите на приза "Светлината на ВУЗФ" полагат длан в специална отливка, която се поставя на стената на най-заслужилите отличени студенти на ВУЗФ.

 

Призът за първенец на випуск 2021 в бакалавърската степен бе присъден на Кристиян Любомиров Илиев, завършил специалност "Финанси" с успех Отличен 6.00.

 

Със специални награди си тръгнаха и пълните отличници в магистърската степен. Те получиха луксозни брандирани химикалки на ВУЗФ, випуск 2021.

Дипломите в отделните специалности връчиха ръководителите на катедрите - доц. д-р Станислав Димитров, катедра "Финанси", проф. д-р Али Вейсел, катедра "Счетоводство и одит", доц. д-р Радостин Вазов, катедра "Застраховане и осигуряване". Дипломите в катедра "Маркетинг и мениджмънт" връчи доц. д.ик.н. Красимир Тодоров, декан на академичната програма.

За доброто настроение на всички дипломанти, преподаватели и гости се погрижи великолепното дуо "Амар" в състав Силвана Тошкова, китара и Николета Хайтова, флейта, които изпълниха "Imagine" и "Let it be".

И тази година церемонията завърши с обща снимка на дипломантите и полет на студентски шапки под бурните аплодисменти на гостите и приятелите на випуск 2021.

На добър път на всички абсолвенти!

Очаквайте скоро всички снимки от церемонията.