Новини

Новини
доц. д-р Григорий Вазов
3 10 19

Ректорът на ВУЗФ: Имаме над 90% реализация на завършващите

За 18-та поредна година Висшето училище по застраховане и финанси отвори вратите си и посрещна стотици млади таланти. В тържествена атмосфера, пред усмивките на десетки студенти, дипломанти и преподаватели, беше открита новата академична учебна 2019/2020 година. Ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов пожела на студентите да продължават да се развиват и да запазят стремежа и амбицията си.

Новата учебна година във висшето училище започна и с нови магистърски програми. Две от тях са в сферата на електронната търговия и блокчейна, като от тази есен университетът откри програма по реклама и бранд мениджмънт.

Във висшето образование дълго време реформите се отлагаха и от 2-3 г. имаме нова стратегия, която се провежда с добра стъпка. Това каза за "Денят ON AIR" ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов.

"Не можем да правим резки движения - създаваш хора, съдби", подчерта той.

По думите му качеството започва да намира своя резултат - държавни университети и ВУЗФ стоят на сериозни позиции. "Имаме над 90% реализация на завършващите и то на сериозни места", обясни ректорът.

Според него е важен и изборът, който бъдещите кандидат-студенти правят по отношението на подбора на специалностите.

"Кариерното развитие не започва от университета, а от училище. Ролята на средното образование е да позиционира децата, кариерното развитие трябва да започне от 8-9 клас", подчерта Вазов.

Динамиката на професиите се променяла бързо, добрите преподаватели често пъти били работещи в дадената сфера хора, стана ясно от думите му.

Цялото интервю на доц. Вазов може да бъде видяно по Bulgaria ON AIR на:

https://www.bgonair.bg/a/28-denqt-on-air/176319-rektorat-na-vuzf-imame-nad-90-na-realizatsiya-na-zavarshvashtite