Новини

Новини
Проф. д-р Паникос Путзиурис с отворена лекция във ВУЗФ
16 4 21

Ректорът на UCLan Cyprus, проф. д-р Паникос Путзиурис, изнесе онлайн лекция пред академичната общност на ВУЗФ

Ректорът на университета в Централен Ланкашър, Кипър (UCLan Cyprus), проф. д-р Паникос Путзиурис, беше специален гост-лектор в уебинар, организиран от ВУЗФ, който се проведе на 15 април 2021 г. Темата на лекцията беше "Стратегическо развитие на семейните бизнеси и бизнес семействата: ролята на семейните офиси " (The strategic development of family businesses and business families: the role of the family office).

Проф. д-р Паникос Путзиурис представи ролята на семейните офиси като компании, които управляват капитала, инвестициите и бизнеса на отделни семейства. Той коментира управленската архитектура на семейните бизнеси и бизнес фамилиите, а също така и представи 12-те правила за продължаване на семейните бизнеси. Внимание беше обърнато на икономическата роля на семейните бизнеси и на тяхното стратегическо развитие.

Модератор на събитието беше проф. д-р Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството, по чиято покана проф. Путзиурис изнесе лекцията пред академичната и студентската общност на ВУЗФ. Професор Паникос Путзиурис е ректор на UCLan Cyprus и председател на Центъра за предприемаческо развитие и изследвания. Преподавател е в Judge Business School към Университета в Кеймбридж и е член на групата по икономика и политика в областта на кръговата икономика и моделите на предприемаческо развитие. В продължение на две десетилетия, той е старши преподавател, а по-късно гост-лектор по предприемачество и семеен бизнес в Business Manchester School, Великобритания. Активен сътрудник е на Института за семейни фирми и бивш президент на Международната академия за изследвания на семейните предприятия.

Пълен видеозапис от уебинара може да видите на линка https://www.youtube.com/watch?v=MUMpyLUPiV8