Новини

Новини
devcult
16 1 21

Проектът “DеvCult”

През 2019 г. стартира проектът "DEVCULT", чийто координатор е ВУЗФ. Проектът цели да осигури ефективни решения за интеграция на децата мигранти, тъй като образованието е основен фактор за намаляването на различията в училищата и подпомагането на интеграцията на учениците мигранти.

Партньорите, част от консорциума работещ по проект "DevCult" си поставиха за цел да се справят с предизвикателствата пред децата мигранти като разработят иновативна методология, насоки и обучение за учители, като по този начин се цели намаляването на културните различия в училищата, насърчаване на междукултурния диалог и създаване на по-силни връзки между европейските ученици и учениците мигранти в европейските училища.

Въпреки трудностите в следствие на пандемията от COVID-19, партноьрските организации, включили се в проектът "DevCult" продължиха активно да работят за постигането на целите на проекта и реализирането на резултатите от него.

За основата на разработването на DevCult методологията бяха комплицирани резултатите от проведеното проучване сред ученици, родители и учители относно техните нагласи за включването на мигранти във формалното образование. В разработването на методологията бяха включени и събраните и анализирани добри практики в областта на интеграцията на мигранти чрез образование. Партньорите започнаха подготовката на обучението за учители, като създадоха теоретични и практични модули и оформиха структурата на платформата за електронно обучение Moodle. Беше започнато и активното комплициране и финализиране на насоките за учители.

Повече информация и материали можете да откриете на уеб сайта на проекта:

https://sites.google.com/vuzf.bg/devcult