Новини

Новини
При изключителен интерес завърши Националната студентска и докторантска конференция, организирана от ВУЗФ
27 4 21

При изключителен интерес завърши Националната студентска и докторантска конференция, организирана от ВУЗФ

На 23 април 2021 г. се проведе Националната студентска и докторантска конференция "Икономически предизвикателства пред България (2021-2023 г.) - устойчивост и рискове", организирана от ВУЗФ.

Събитието е под патронажа на ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов.

В конференцията взеха участие над 50 студенти и докторанти от 8 висши училища в България - ВУЗФ, УНСС, СУ "Св. Климент Охридски", Икономически университет - Варна, СА "Д. А. Ценов" Свищов, ПУ "Паисий Хилендарски", Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий" и Бургаски свободен университет.

Те представиха доклади по изключително интересни теми и дискутираха сериозните предизвикателства, пред които е изправена българската икономика и представиха своите виждания за решенията и мерките, които трябва да бъдат предприети.

"Изключително съм щастлив, че в това сложно време, в което живеем и работим, ние правим това, което трябва да прави eдин водещ университет. Впечатлен съм от качеството на разработките. Във Вашите доклади има много по-ценна информация за това, което трябва да се прави в икономиката на България и решенията, които давате, от цялата информация, която ни облъчва от всички телевизии и социални мрежи", заяви при откриването на форума ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов.

"Тази конференция е едно от значимите събития в академичния живот в България тази година и е най-силната конференция на студенти и докторанти за последните няколко години", допълни още доц. Вазов.

Комисия, съставена от представители на ръководството на ВУЗФ отличи най-добрите студенти и техните разработки. В състава на комисията участваха проф. д-р Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството, доц. д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение, доц. д.ик.н. Красимир Тодоров, декан на академичната програма, доц. д-р Юлия Добрева, преподавател във ВУЗФ и директор на направление "Икономика" във VUZF Lab, Мирена Шилева, началник на кабинета на ректора и Юлияна Георгиева, мениджър комуникации и кариерно развитие.

Модератори на конференцията бяха доц. Тодоров и доц. Добрева.

Първата награда и стипендия в размер на 20% от таксата за обучение в магистърските програми на ВУЗФ спечели Божидара Николова, студент, 3-ти курс, ВУЗФ, която представи доклад на тема "Съдбата на икономическото развитие на България до 2023 г., през призмата на 2020 г."

Сред отличените студенти бяха още Йоанна Новак, студент, 4 курс, ВУЗФ, която представи доклад на тема "Инвестиране в научноизследователска и развойна дейност като подход за справяне с предизвикателствата пред България и изграждане на устойчиво развитие".

Елена Таракова, студент, 3 курс, УНСС,с доклад на тема "Възможности и предизвикателства пред биологичното производство в община Петрич"и Мила Делчева, студент, 3 курс, УНСС, с доклад на тема "Сравнителен анализ на съвременните европейски социални модели и приложението им в българската икономика", също бяха сред отличените студенти, които получиха стипендии в размер на 10% от таксата за обучение в магистърските програми на ВУЗФ.

Най-добрите доклади от конференцията ще бъдат рецензирани и издадени в електронен сборник от издателството на ВУЗФ "Св. Григорий Богослов".

Всички участници ще получат електронни сертификати за участие, подписани от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов.

Презентациите от конференцията можете да видите ТУК

Видеозапис от конференцията можете да видите на линковете:

Видео - 1 част

https://youtu.be/fzwQsMvDoeI

Видео - 2 част

https://youtu.be/pAAD17h5-3I