Новини

Новини
Фронт офисът на ВУЗФ ще работи и в съботните дни
22 6 21

Обявяват победителите в първата Академия за предприемачи, организирана от ВУЗФ

Над 30 участници от различна възраст се включиха в първата Академия за предприемачи, създадена от ВУЗФ, която се проведе в периода 11 май - 15 юни 2021 г. Обучението им премина през различни модули, свързани със създаването и развитието на собствен бизнес.

Сред включените теми в обучителната програма бяха първите стъпки за създаването на бизнес, изграждането на стратегия и планиране, развиване на бранд, създаване на организационна култура и умения за правилна комуникация, привличане на източници за финансиране и потенциални инвеститори, създаване на онлайн бизнес, дигитален маркетинг, продажби и др.

Лекторите, които взеха участие и помогнаха на участниците да развият идеите си и да повярват в своя предприемачески дух са водещи преподаватели във ВУЗФ и експерти - доц. д-р Радостин Вазов, доц. д-р Даниела Илиева, доц. д.ик.н. Красимир Тодоров, проф. д-р Боян Дуранкев, д-р Бисер Райнов и Георги Николаев, социален предприемач.

Всеки от участниците трябваше да разработи собствен проект, а експертно жури имаше задачата да селектира и допусне до финалния етап най-добрите проекти.

На 29 юни ще се проведе среща на финалистите, които ще представят бизнес проектите си пред експертното жури. До финала бяха допуснати 7 проекта. Сред тях са и проекти, свързани със социалното и зеленото предприемачество. Резултатите ще бъдат обявени още същия ден, а победителите ще спечелят стипендии за продължаващо обучение в бакалавърските и магистърските програми по предприемачество във ВУЗФ.