Новини

Новини
diplomirane
17 12 20

Обръщение на ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов към дипломантите от випуск 2020

Скъпи дипломанти,

Скъпи преподаватели и колеги,

Днес изпращаме випуск 2020 г. на Висшето училище по застраховане и финанси в безпрецедентна обстановка, без пищна церемония по връчване на дипломите и от дистанция.

В този емоционален момент искам най-тържествено да поздравя всички дипломанти на ВУЗФ от випуск 2020 г.

Вярвам, че ще запомните следването си във ВУЗФ с началото на Вашия професионален път, което поставихме заедно.

Вашето дълго пътуване започва днес с първата крачка, която вече направихте - дипломата. Но стигнете ли до Вашето Аз, като символ на егоизъм, това ще е крайната точка на Вашето пътешествие.

Вярвам, че ще оползотворите по най-добрия начин инвестицията в модерно и качествено образование, която направихте. Че ще приложите наученото и ще продължите да го надграждате. Че никога няма да престанете да учите.

Не знам, може би главната ви цел днес е не да откриете себе си, а да отхвърлите това, което сте, и в резултат да си представите и изградите това, което бихте могли да станете.

Вярвам, че отвъд обикновените знания, сме Ви предали способността да мислите извън стереотипите, да бъдете смели да защитавате идеите си и да следвате мечтите си.

Това, което ние знаем е, че студентът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален. Много ми се иска да сме успели.

Но повече от всичко друго, вярвам във Вас и във Вашия потенциал. И има само две непростими грешки, които може да направите по пътя към истината: да не започнеш да я търсиш и да не стигнеш до края. Защото има три истини: моята истина, твоята истина и истината.

Най-важният аспект на един човек са неговите стремежи, а не постиженията му, защото неговият егоизъм е този, който изисква постижения.

И запомнете, че традицията не означава да запазиш саждите, а да поддържаш жив пламъка.

Както Махатма Ганди е казал: "Запази мислите си позитивни, защото те формират думи, които се превръщат в поведение, след това в навик и накрая в ценности, които оформят твоята съдба".

За мен е чест да обявя двамата ни отличници в бакалавърската и магистърската степен.

Това са Живко Миланов Динев, първенец на випуск 2020, завършил спец. Финансов мениджмънт и маркетинг с успех Отличен 5.94 в бакалавърската степен. И Миниш Зекри Логинова, отличена с приза Светлината на ВУЗФ, (магистър 2020) завършила спец. Дигитален маркетинг и онлайн анализ с успех 6.00 в магистърската степен във ВУЗФ.

Честито, колеги. Гордея се с Вас.

Скъпи дипломанти,

Продължавайки по своя път оттук насетне, помнете, че Вашият университет е зад гърба Ви и, че винаги можете да разчитате на нас за подкрепа, приятелство и съвет. Добре дошли в голямото семейство на Алумни общността на ВУЗФ.

Не забравяйте, че Вие сте нашето лице. Вие сте в центъра на всичко, което правим, и в нашите очи Вие сте бизнес лидерите на модерна България.

PER ASPERA AD ASTRA е девизът на нашия университет. От трудностите към звездите.

Пожелавам Ви да достигнете звездите.

Честито дипломиране. Бъдете здрави и на добър час!

Доц. д-р Григорий Вазов

Ректор на ВУЗФ

Президент и ректор Eмеритус на ВУЗФ

 

Цялото видеообръщение може да го видите тук: