Новини

Новини
Академия финанси Инвестор
21 9 21

Кой е победителят в конкурса за есе на "Академия за финансови анализатори"?

Вече е ясен победителят от конкурса за есе, който се проведе в рамките на второто издание на образователната инициатива "Академия за финансови анализатори", която водещият икономически сайт Investor.bg организира съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси. Поводът е отбелязването на 20-ата годишнина на пионера в бизнес журналистика у нас и стремежът на медията, част от Investor Media Group, да подпомага развитието на жадните за знания млади хора в страната, създавайки реална връзка между бизнеса и образованието.

Сред всички участници в конкурса, със своя различен подход за предоставяне на информация, отлична граматика, познания в областта на икономиката и финансите, както и задълбочен анализ върху една от най-горещите теми в конкурса - тази за криптовалутите, журито отреди първото място и наградата в образователната инициатива на Симона Гоцова.

В своето есе на тема "Да инвестираш в криптовалути - от екзотика до масова мода" тя представя своя прочит на заглавието, който бива подкрепен с достатъчно аргументи и задълбочено проучване на темата.

Креативните работи на участниците в конкурса бяха оценени от компетентно и независимо жури в лицето на доказани професионалисти в областта на икономическата журналистика, бизнес средата и финансите. В конкурса се включиха студенти от различни точки на страната - София, Варна, Велико Търново и др., като най-предпочитана сред кандидатите се оказа именно темата "Да инвестираш в криптовалути - от екзотика до масова мода".

Победителят в конкурса получава правото да се обучава безплатно в магистърската програма "Финанси" във ВУЗФ, като сам избере дали да се включи в програмата през октомври 2021/2022 г., или през февруари 2022 г. Стипендията за обучение във ВУЗФ се предоставя непосредствено от университета.

Асоциацията на европейските журналисти-България е специален партньор на "Академия за финансови анализатори".

Статията може да бъде видяна и сайта на Investor.bg