Новини

Новини
ВУЗФ приключи успешно проект,  финансиран по програмата COSME
16 6 20

Инструментариум за практици, работещи в областта на подкрепата на предприемачеството на мигранти

Като част от консорциума по проект MAGNET - Migrant Acceleration for Growth - Network for Entrepreneurship Training, финансиран по програма COSME на ЕС, ВУЗФ участва в създаването на инструментариум за практици, работещи в областта на подкрепата на предприемачеството на мигранти.

Той представлява колекция от над 40 тествани, практически инструмента и методологии, създадени от практици за практици. Инструментариума включва и 50 инструмента от организации извън консорциумал Инструментариумът е наличен в два формата:

Инструментариумът представлява изчерпателна колекция от практически инструменти и методологии, които да бъдат използвани в областта на мигранското предприемачество. Представените инструменти са насочени към основните измерения на обучението по предприемачество на мигранти и нуждите от подкрепа през различни етапи на предприемаческата дейност. Техни автори са организации-членове на консорциума MAGNET (вижте списъка на членовете тук: https: //migrantacceleration.eu/about/) и организации от трети страни от целия свят.

Всеки инструмент съдържа:

- описание на инструмента и подхода

- ръководство, тип "Как се прави"

- където е възможно, подходящи казуси за това как инструментът е бил приложен

Инструментариума можете да намерите тук https://migrantacceleration.eu/toolkit/

Надяваме се тези инструменти да Ви харесат и очакваме Вашите отзиви, идеи или покани за сътрудничество - "моля, споделете вашите мисли на страницата на MAGNET във Facebook: facebook.com/MagnetNetworkEU