Новини

Новини
фин.академия
19 2 20

Финансова академия за ученици на ВУЗФ

На 14 февруари за трета поредна година Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира своята, станала вече популярна, инициатива Финансова академия за ученици от 11 и 12 клас.

В първата лекция, посветена на личните финанси, се включиха над 60 ученика от различни софийски гимназии. Теми като "Парите, банките и паричните потоци", "Нашите права и видовете кредити" и "Вземане на решения или как да управляваме личните си финанси" предизвикаха силен интерес сред младата аудитория. Освен лекционната част, учениците имаха възможност да работят и върху практически примери - да изработят свой собствен месечен бюджет и да планират разходите си по бъдещото си образование. Резултатите предизвикаха силна изненада в мнозина, придружена с добро настроение, шеги и свежи емоции.

На 20 февруари предстои да се проведе втората част на Финансовата академия. Доц. д-р Даниела Илиева ще представи темата "Как се управляват проекти за милиони?", а доц. д-р Радостин Вазов ще говори за бизнес моделирането.

На 28 февруари учениците ще се срещнат с гл. ас. д-р Бисер Райнов, който ще говори за парите в дигиталния свят, а в края на деня ще бъде дискутирано и решението на бизнес казус, поставен пред участниците.

Все още не е късно да се включите като се регистрирате на https://vuzf.bg/events/main/finansova-akademiya-na-vuzf-za-uchenitsi-ot-hi-i-hii-klas .

Участието във Финансовата академия е напълно безплатно!

Преминалите успешно през обучението ще получат специални сертификати, както и възможности да станат студенти във ВУЗФ.