Новини

Новини
Fibank
25 5 21

Fibank и ВУЗФ отварят приема за магистърската програма „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност” с възможности за стипендии и професионална реализация

Три стипендии и възможности за професионална кариера ще предложат тази година Fibank и ВУЗФ на най-мотивираните си кандидат-магистри.

Приемът за учебната 2021/2022 г. е по документи и вече е отворен. За улеснение на кандидатите документите могат да се подават онлайн на следния линк:

Прием магистри

Най-мотивираните кандидати, които имат желание за професионална реализация в банковата сфера, ще имат възможност да преминат предварително интервю във Fibank.

Основната цел на програмата е да отговори на нуждите на бизнеса от практически ориентирано образование, базирано на съчетание от академични знания и практически опит. Съвместната магистратура на Fibank (Първа инвестиционна банка) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) "Банков мениджмънт и инвестиционна дейност" ще предоставя практически умения в различни области като: организацията и управлението на банковата дейност; предоставянето на пълно банково обслужване на различните пазарни сегменти; управлението на финансовите рискове и проблемни активи, банковите и финансови системи, електронните борси, алтернативните инвестиции, международните финансови организации и др.

Магистърската програма ще гарантира икономическо образование с най-високо качество и практическа насоченост, като ще заложи на обучение, основано на реални бизнес казуси и усвояване на знания, умения и компетенции, приложими в практиката на банковия и финансов сектор, както и интерактивен и резултатно ориентиран подход на преподаване.

Лектори, които ще се включат в програмата са доказани практици - експерти, сред които и такива с богат опит в реалния банков бизнес в една от най-големите банки в България - Fibank.

В програмата "Банков мениджмънт и инвестиционна дейност" ще преподават утвърдени имена от академичната сфера: проф. д-р Даниела Бобева, проф. д-р Вержиния Желязкова, доц. д-р Маню Моравенов и г-н Божидар Аршинков.

Към академичните преподаватели ще се присъединяват и доказани професионалисти от екипа на Първа инвестиционна банка д-р Валентина Григорова-Генчева - Директор "Злато и нумизматика", Росица Тонева - Директор "Управление на човешкия капитал", Ивайло Иванов - Директор "Проблемни активи", Теодор Петров - Директор "Картови разплащания", Константин Арнаудов - Директор "Корпоративно банкиране" , Орлин Ваташки - Директор "Проблемни активи" ,Николай Пенчев - Зам. директор Проблемни активи Александър Тодоров - Главен специалист "Развитие на УЧК".

Магистърската програма е подходяща както за икономисти, така и за хора, без икономическо образование. Обучението за икономисти е с продължителност от 2 семестъра, а за неикономисти семестрите са 3, като първият е подготвителен и може да се провежда дистанционно.

Допълнителна информация за магистърската програма "Банков мениджмънт и инвестиционна дейност" можете да откриете ТУК.