Новини

Новини
Радостин
19 5 21

Доц. д-р Радостин Вазов с участие в конференцията “Образование и бизнес в зелено”

Доц. д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение във ВУЗФ, взе участие в международната конференция "Образование и бизнес в зелено", организирана от Bulgaria ON AIR на 18 май 2021 г.

ВУЗФ е партньор на конференцията.

Доцент Вазов представи дейността на Green Finance and Energy Center, чийто съучредител е Висшето училище по застраховане и финанси. Центърът, който е създаден по инициатива на Българската фондова борса, има за цел да създаде водещи практики и да обедини работата на различните компании, работата и изследванията в университетите, да създаде стратегии за прилагането на тези практики, тъй като проблемите са много, посочи доц. Вазов.

Той сподели, че сред целите и първите инициативи, които ще предприеме центърът, са повишаване на информираността сред бизнеса, надграждане на кодекса на добро корпоративно управление с аспектите на екологичното и социалната отговорност. Предстои и създаване на борсов зелен индекс.

В последните години се наблюдава все по-засилен интерес към изграждането на екологично ориентирани и устойчиви бизнеси, които с дейността си допринасят както за по-доброто качество на живот, така и за опазването на околната среда, подобряването на условията и модернизирането на градската среда, както и използването на рециклируеми материали в производството там, където това е възможно.

"Зелените компании трудно намират финансиране за своите проекти пред банките заради тежката регулация. Нужна е гъвкава концепция за финансиране на такъв тип проекти, които да доведат до устойчивост, така че те да се превърнат в реален бизнес", заяви доц. Вазов.

Повече от участието на доц. д-р Радостин Вазов в конференцията можете да видите на линка

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/227020-zeleno-predpriemachestvo-kak-kompaniite-v-balgariya-da-stavat-vse-po-ekologichni

Всичко за конференцията вижте на сайта https://edu-business.info/.