Новини

Новини
Вазов
7 4 20

Доц. д-р Григорий Вазов с подробности в „Денят“ ON AIR за планът от антикризисни мерки на ВУЗФ

"Това са близо 40 страници разработка, в която много сериозно се прави анализ на конкретни действия", обясни ректорът на висшето училище доц. Григорий Вазов в "Денят ON AIR".

По думите му една част от мерките, които предлагат, вече се изпълняват.

"Има 4 основни раздела. Първият е икономически и финансови мерки. Вторият е от законодателни и административни мерки. Третият е капиталови пазари, застрахователни и пенсионни дружества. Последната четвърта част са мерки за оптимизиране на работния процес в предприятията по време на карантина", обясни доц. Вазов пред Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че планът вече е изпратен до Министерския съвет, банките, големи кооперации и отделни агенции.

"Отзивите са много сериозни, имаме обратната връзка. Една голяма част от това, което в момента се случва, ние това нещо сме го описали и обяснили подробно и сме дали доста сериозни технологии как да се извършват тези процеси", допълни още ректорът на ВУЗФ.

Доц. Вазов обърна внимание и на т. нар. "безлихвени кредити".

"В банковата система няма безлихвени кредити. Това го няма никъде по света, никога не го е имало. Говорим за поемане на лихвите от друга структура", изтъкна той.

Вижте целия разговор във видеото на: https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/190312-vuzf-predlaga-plan-ot-antikrizisni-merki-v-4-osnovni-razdela