Новини

Новини
smilkova interviu
5 7 19

Детелина Смилкова: Новите ни магистърски програми залагат на обърната класна стая

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира нови магистърски програми, които ще изследват процесите в онлайн търговията, както и бизнес уменията на бъдещето чрез метода на обърната класна стая, обясни вицепрезидентът на университета Детелина Смилкова в предаването "Смарт час" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Освен фундаменталните дисциплини на новите специалности, ще има и хора от бизнеса, които ще дават на студентите различни практически казуси. Като цяло университетът е с модела на обърната класна стая. Искаме те да четат вкъщи, а в университета да се правят уъркшопове, на които да се разсъждава и да се решават тези казуси".

Хората няма как да бъдат подготвени за бъдещето, ако в образователната система не се променят техните умения и компетенции, смята Смилкова.

"Преди казвах, че университетът трябва да се управлява, като корпорация, макар да не е такава, а сега бих казала, че един университет трябва да е стартъп. Винаги съм смятала, че ние сме като Apple - всяка година пускаме нов продукт и той се оказва успешен".

Цялото интервю може да видите тук