Новини

Новини
На тържествена церемония бяха раздадени дипломите на випуск 2018 във ВУЗФ
6 12 18

На тържествена церемония бяха раздадени дипломите на випуск 2018 във ВУЗФ

На 5 декември 2018 г. на тържествена церемония в аулата бяха раздадени дипломите на випуск 2018 на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).
Близо 200 студенти от 20 бакалавърски и магистърски бизнес специалности получиха своите дипломи.
В присъствието на цялото ръководство и академичен състав на висшето училище, ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов приветства абсолвентите от випуск 2018 г. Не изневеряващ на стила си, доц. Вазов подходи с чувство за хумор и много искрени пожелания към дипломантите да се развиват с неспиращ ентусиазъм и да знаят откъде са тръгнали. И както е успял да изпълни обещанията си към тях през тези 4 години, така им обеща, че ВУЗФ винаги ще е тяхна подкрепа и те ще могат да разчитат на университета за бъдещите си проекти. Доц. Вазов благодари на партньорите на ВУЗФ от Investor Media Group и на мениджърския екип, като подчерта ролята им за успехите на университета през годината. Той посочи, че с това партньорство ВУЗФ вече има мащаб да се развива по примера на най-добрите световни университети. Той изтъкна и силния старт на Лабораторията за научно-приложни изследвания към ВУЗФ и благодари на екипа от преподаватели и експерти в нея за активната публикационна дейност и участия в различни форуми, чрез които помагат за издигане и утвърждаване на авторитета на висшето училище на национално и европейско ниво.
За втора поредна година дипломантите на ВУЗФ положиха клетва като икономисти. Те се заклеха да се посветят с цялото си сърце и всички сили на хуманността, да защитават с достойнство професионалната си подготовка и да работят за своето усъвършенстване, да използват научните си познания единствено за доброто на своя народ и да допринасят с труда си за неговото по-добро бъдеще, да бъдат достойни граждани на България.

Поздрав към всички дипломанти и гости в залата отправиха отец Антони от катедралния храм-паметник “Св. Александър Невски” и хористите от храм “Св. Неделя”, които им пожелаха да вярват в себе си и в Бог и с труда си, да вървят напред и да постигат успехи.
Специален поздрав към всички присъстващи поднесе зам.-ректорът по учебната дейност и качеството, доц. д-р Виржиния Желязкова, която изпълни на пианото “Балада за Аделина”, с което предизвика безброй овации в залата.

По традиция по време на церемонията ректорът на университета връчи специални награди на отличили се през годината преподаватели, студенти, докторанти и служители.

Доц. д-р Станислав Димитров бе отличен за активна научно-приложна дейност през 2018 г. и заслуги за организацията и провеждането на международната  конференция “PEPP – регламент, ефекти и проблеми”, организирана от ВУЗФ в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г., проведена на 30 май 2018 г.
Проф. д-р Григор Димитров получи признание за активна научно-приложна дейност през 2018 г. и заслуги за организацията и провеждането на кръглата маса на тема „Модели за преструктуриране на здравеопазването в България (проблеми и възможни решения)“, проведена на 30 октомври 2018 г.                                                                                 
Орлин Пенев, изпълнителен директор на ЗАД “Алианц България”, бе награден с грамота за постигнати високи резултати в научноизследователската дейност като докторант във ВУЗФ през 2018 г. с научен ръководител проф. д-р Радослав Габровски.
Доц. д-р Яким Китанов, декан на академичната програма на ВУЗФ,  бе отличен за активна преподавателска и учебна дейност през 2018 г.
Радка Милчева, началник на отдел “Студенти”, получи отличието за служител на годината във ВУЗФ за постигнати високи резултати в организацията и управлението на отдел “Студенти” през 2018 г.

Сред студентите бяха отличени Георги Калчев, специалност „Международен бизнес и финанси“, който стана първенец на випуск 2018 в бакалавърската степен.

Със специалния приз СВЕТЕЛИНАТА НА ВУЗФ беше отличена Мария-Елена Леонкева, специалност “Счетоводство, контрол и корпоративен анализ”. Призът е най-високото отличие за студент във ВУЗФ. Той се връчва за отличен успех и активно участие в академичния живот по време на обучението на студента, завършил с най-висок успех бакалавърска и магистърска степен на обучение във ВУЗФ.
                                                                                                                    
Със специални награди си тръгнаха и всички отличници в степен бакалавър и пълните отличници в магистърската степен.

Дипломите в отделните специалности връчиха ръководителите на катедрите – проф. д-р Огняна Стоичкова, катедра “Финанси”, доц. д-р Десислава Йосифова, катедра “Счетоводство и контрол”, проф. д-р Боян Дуранкев, катедра “Маркетинг и мениджмънт”. Допломите в катедра “Застраховане и осигуряване” бяха връчени от доц. д-р Станислав Димитров.
Специални гости на събитието бяха проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в Р България и ректор на МГУ “Св. Иван Рилски” и Левон Хампарцумян, член на Настоятелството на ВУЗФ, председател на УС и главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк.

Както всяка година церемонията завърши с обща снимка на дипломантите с бурни аплодисменти.

На добър път!

Снимки от събитието може да видите ТУК.

Изпратете ни вашето име, е-мейл и телефон, за да се свържем с вас и да обсъдим възможностите за обучение във ВУЗФ